Софийска районна прокуратура ще поиска мярка за неотклонение „задържане под

...
Софийска районна прокуратура ще поиска мярка за неотклонение „задържане под
Коментари Харесай

Искат задържане под стража за четирима обвиняеми за хулиганство на протестите

Софийска районна прокуратура ще изиска мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на четирима обвинени за безчинство по време на митинг в София.

СГП ще внесе искане за мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените Л.В., Д.Г., И.К. и А.Б. Те са привлечени към наказателна отговорност за осъществени от тях закононарушения по член 325, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс за това, че:

На 14.07.2020 година в гр. София, пл. „ Княз Александър I “, направили непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като на обществено място хвърляли стъклени бутилки и железни кенчета, против постройката на Народно заседание 2, западен вход и против чиновници на Министерство на вътрешните работи охраняващи мероприятието, като действието по своето наличие се отличава с извънреден цинизъм и смелост – по време на всеобщ цивилен митинг, в конюнктура отличаваща се с изключителна социална сензитивност и изразено неодобрение, като с дейностите си изразили безусловно неуважение на правните правила. За осъществените от обвинените закононарушения, законът планува наказване отнемане от независимост до пет години.

Столична дирекция на вътрешните работи: 8 души са арестувани на снощните митинги в София

Предвид високата социална заплаха на действията и причинителите, на 15.07.2020 година прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Л.В., Д.Г., И.К. и А.Б. за период до 72 часа. Днес ще бъде направено и импортирано искане до Софийски областен съд за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с всеки от тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР