Софийска районна прокуратура се самосезира по повод информация, оповестена от

...
Софийска районна прокуратура се самосезира по повод информация, оповестена от
Коментари Харесай

Родна актриса със страшна изповед! Прокуратурата подхвана случая

Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка информация, оповестена от актрисата Диана Димитрова във Facebook, в която твърди, че преди 5 години по време на фотоси е станала жертва на принуждение.

Софийска районна прокуратура образува кореспонденция и стартира инспекция по случая. В хода на инспекцията ще бъдат снети сведения от актрисата, с цел да даде детайлности за случая, както и от всички лица, които тя уточни и имат отношение към него.

След събиране на относимата информация наблюдаващият прокурор ще реши налице ли са задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент.

Актрисата описа в собствен пост в профила си във Facebook, че преди 5 години е станала жертва на принуждение. Нещо повече - насилникът я е заплашил пред 30 души, че ще го направи още веднъж. Ето какво гласи цялата обява на Димитрова в мрежата, публикуваме я без редакторска интервенция:

" 5 години си задавам въпроса, за какво в оня миг не открих сили да си извадя здравно и да подам тъжба. Защо избрах кариерата си в зародиш, пред достолепието си. Защо разреших на този... човек да ме ``докосне`` по време на фотоси и да се измъкне безнаказано. Защо този човек, в никакъв случай не осъзна действието си и в никакъв случай не се извини, а в противен случай, даже ме заплаши, пред 30 души екип, че ще го направи отново. И се наложи да работим отново и отново, а аз единствено стисках зъби. Толкова мощно, че започнаха да се чупят в устата ми

Знаете ли, кое е най-страшното? Най-страшното е, че многото хора с които работих тогава и станаха очевидци, избраха да си затворят очите за случилото се, все едно е нещо обикновено. И аз ги затворих. И всичко продължи, както преди. Защо избрах това?

Защото живеем в България. Бях господин Никой, а медиите господин Никой, щяха да го смачкат, в случай че подаде тъжба против толкоз мощен престиж. Това означаваше да си подпиша присъдата авансово. За мен, през днешния ден беше извънредно мъчно да напиша тази обява. Но знам, че колелото се върти и за всичко и за всеки си идва времето и равносметката. Не диря внимание, няма да назова име, не желая да разривам и трупове. Искам единствено да ви кажа, да не допускате моята неточност. Мълчанието не е решение.

2020 година ме потърси режисьорът Сергей Железко дружно с Олга Минева. Разбира се, не знаеха нищо за моята ``случка``. Създадохме Ранобудна: Пробуждане, международно известната група Son Lux ни преотстъпи правата за музиката. За премиите и отзвука отвън България няма да приказвам. А акцията съзнателно пропуща физическите последици.

Днес се молих, фотосите да са изтрити от остарелия ми преносим компютър и бях уверена, че са, само че ги видях... Ако желая да съм част от смяната, следва да съм откровена и смела, нали? Реших да споделя с вас, дами и господа, грозната истина. Не ме интересува какво ще избълват след тази обява. Но желая да ви кажа, че съвсем никой не е подобен, какъвто прави да наподобява общественият му облик. Малцина са същинските хора от актьорската колегия. Този човек има шанс, че преди 5 години се срещна с другата Диана, тъй като в случай че се беше случило през днешния ден, заклевам се в баба си, светла й памет, щях да го натикам в пандиза, където му е мястото.

Не допускайте моята неточност.
Насилието НЕ е възможно под никаква форма ".

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР