„Софийска районна прокуратура се е самосезирала и е възложила проверка

...
„Софийска районна прокуратура се е самосезирала и е възложила проверка
Коментари Харесай

Прокуратурата е възложила проверка за заплахите срещу Каримански


„ Софийска районна прокуратура се е самосезирала и е упълномощила инспекция на органите на Министерство на вътрешните работи, които в периода, доколкото ми е известно от 10 дни, следва да показват данни за вероятно осъществено закононарушение “. Това заяви представителят на прокуратурата Сийка Милева пред публицисти във връзка излязлата информация за закани против претендентът за гуверньор на Българска народна банка Любомир Каримански от Има Такъв Народ.

Милева заяви и детайлности за ареста на някогашния румънски министър на туризма Елена Удря у нас. Удря беше арестувана на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " в четвъртък към 18:30 ч.

„ При осъществяването на гранична инспекция е открито, че това е Елена Удря, която е някогашен министър на туризма в Румъния и наказана за корупционно закононарушение за осъществени от нея действия през 2010-2011 година Дирекция „ Международно оперативно съдействие “ е уведомила Окръжна прокуратура- Благоевград, както и отдел „ Международен “ при висшата касационна прокуратура. Приложили са ни европейската заповед за ареста на румънски език, както и запълнен формуляр, а който се изисква според закона за европейската заповед за арест, а както и за заповедта за задържане за 24 часа на лицето. Образувана е прокурорска кореспонденция в Окръжна прокуратура-Благоевград, като неотложно е избран и наблюдаващ прокурор, който е постановил 72 часовото задържане на лицето с оглед внасяне на искане за задържане “, заяви Милева.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР