Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски

...
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски
Коментари Харесай

СГП внесе в съда обвинителен акт за грабеж с употреба на сила в условията на опасен рецидив

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) против В. Б., на 27 години, за това, че в изискванията на рисков рецидив е лишил непознати движими движимости с желание незаконно да ги присвои, като е използвал за това силалл

В обвинителния акт е посочено, че обвиненият и потърпевшата се срещнали в столично заведение през м. май 2022 година На 25.05.2022 година В. Б. поканил потърпевшата в дома си. Тя се съгласила и към 16:30 часа отишла в жилището му, където двамата почнали диалог на общи тематики. Без забележима причина, обвиненият станал нападателен, декларирал на потърпевшата, че „ желае кеш “ и се нахвърлил върху нея, до момента в който тя седяла на въртящ се стол пред бюро. Започнал да скубе косата ѝ и да я блъска към бюрото, до което тя била седнала на стола. Така той взел от нея мобилния ѝ телефон и две връзки с ключове. Издърпал и събул дънковите ѝ къси панталони, в които било портмонето ѝ с пари и персонални документи. Пострадалата се пробвала да изтръгне движимостите си от ръцете на обвинения, само че той траял да ги държи, да скубе и бута потърпевшата и по този начин я избутал до външната страна на входната врата, след което заключил вратата. Пострадалата се озовала полусъблечена и боса сама на входната площадка без телефон, без пари, без ключове и персонални документи. Междувременно минал комшия, който ѝ дал облекла и позвънил на тел. 112. Докато разговарял с потърпевшата, очевидецът ѝ обяснил, че името на обвинения не е това, което тя знаела.

Към момента на действието обвиненият е бил осъждан трикратно, заради което обвиняването е за осъществен обир при изискванията на рисков рецидив по смисъла на член 29, алинея 1, б. „ б “ от Наказателен кодекс.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително съвещание по делото.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР