Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение за предумишлено убийство на

...
Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение за предумишлено убийство на
Коментари Харесай

Убиецът на IT специалистката Алена Щерк се сдоби с обвинение за предумишлено убийство

Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвиняване за преднамерено ликвидиране на италианския жител Виктор Спига. Той бе притеглен към наказателна отговорност по отношение на  през май 2022 година, оповестяват от прокуратурата.

Спига и Щерк живеели дружно в София. Хобито на Щерк - латино танците, се трансформирало в причина за неразбирателството сред двамата. Виктор Спига постоянно проявявал ревнивост, предизвиквал кавги и обиждал потърпевшата, с цел да я принуди да прекрати активността си, обвързвана с латино танците.

През месец февруари 2022.г. двойката се разделила. Алена Щерк останала да живее в общото им жилище.

На 20.05.2022 година обвиненият направил резервация за двупосочен самолетен билет до Република Италия. На 26.05.2022 година вечерта той отишъл на адреса на потърпевшата и зачакал да се прибере. Щерк се прибрала към среднощ. Виктор Спига я нападнал с тъп предмет и й нанесъл голям брой удари по главата и тялото. Той и предизвикал тежка телесна щета вследствие на която Щерк умряла.

Няколко часа след убийството Спига напуснал страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ". От там с ферибот той стигнал до Италия. Обвиняемият провел диалози със своя интимна другарка, като я помолил, в случай че някой я попита, да каже, че е била с него от 26.05.2022 година до сутринта на 27.05.2022 година, като се изключи времето, в което бил в хипермаркета.

Малко по-късно Спига схванал, че тялото на Щерк е открито. Тогава той изискал от приятелката си да изтрие цялата си преписка с него и да отхвърля, че го познава.

Припомняме, че Виктор Спига бе. През юни 2022 година той бе. Прокуратурата му по отношение на убийството на Алена Щерк.
 Оставиха за непрекъснато в ареста обвинения за убийството на Алена Щерк
Оставиха за непрекъснато в ареста обвинения за убийството на Алена Щерк

Според магистратите, има огромна възможност Виктор Спига да се укрие в случай че му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР