Софийска градска прокуратура отказа да образува наказателно дело по сигнал

...
Софийска градска прокуратура отказа да образува наказателно дело по сигнал
Коментари Харесай

Проф. Велислав Минеков: Разследване срещу мен по казуса Труд няма да има

Софийска градска прокуратура отхвърли да образува наказателно дело по сигнал на Петьо Блъсков против мен в качеството ми на министър на културата. Това написа в профила си в обществената мрежа към този момент някогашният длъжностен министър Велислав Минеков.

В началото на декември той разгласи, че компанията на Петьо Блъсков " Южен кръст " дължи на страната близо 236 хиляди лева, откакто полиция влезе в редакцията на в. " Труд " поради неплатените сметки към Министерството на културата, притежател на пространствата. Главният редактор на всекидневника Петьо Блъсков и публицисти оповестиха гражданско непокорство. Официалната причина е преустановен контракт за наем, а неофициалната, съгласно Петьо Блъсков, е политически напън.

По думите на проф. Минеков, в постановлението на държавното обвиняване категорично се показва, че съществуването на два неплатени наема се открива персонално от наблюдаващия прокурор след извършен телефонен диалог с Петьо Блъсков.

" Доколкото това събитие се признава и не се спори по него, СГП намира, че няма нужда да се изискват фактури или спомагателна информация от страните за потвърждаването му. Предвид това е видно, че обстоятелствата са изяснени и може да има стимулирано изговаряне по случая ", са казвало още в документа.

Освен това, СГП уведомява и административният началник на СГП за преценка дали да бъде формирана кореспонденция против наемателя.

" Това е следващото доказателство, че Министерство на културата е работило в интерес на страната и данъкоплатците. Казусът с компания " Южен Кръст 2001 " ЕООД, която нелегално преотдава на редакцията на в. " Труд " беше ненужно политизиран и няма нищо общо със свободата на словото. Беше изгубено време на Народното събрание, Министерство на културата и беше основан непотребен медиен звук с политически и партийни цели. Надявам се и новият екип в МК да следва закона, да се бори за ползите на създатели, жители и най- към този момент за ползите на България ", написа още някогашният длъжностен министър на културата.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР