София. Започна санирането на сградата на Районна служба Пожарна безопасност

...
София. Започна санирането на сградата на Районна служба Пожарна безопасност
Коментари Харесай

Шумен: Започна санирането на сградата на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Нови пазар

София. Започна санирането на постройката на Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” в Нови пазар, оповестиха от пресцентъра на ОДМВР - Шумен . Сградата на районната противопожарна работа е издигнатата през 1951 година. През годините настоящите поправки са осъществявани с непринуден труд на пожарникарите. През 2005 година е бил препокрит покривът на постройката. Условията на труд през годините стават все по-лоши. Помещенията, в които работят пожарникарите са с доста неприятно осветяване, с падаща мазилка, с напукани стени. Сградата на пожарната работа ще бъде ремонтирана по план на община Нови пазар. Ремонтът е на стойност 519 299 лева, от които 472 427 са безплатна финансова помощ по оперативна стратегия „ Региони в напредък ”, а 46 871 лева са финансирани от Община Нови пазар.
„ Сградата е доста неприятно положение. Лично аз имах опцията да вляза вътре и да видя защо става дума. Недопустимо е такава значима работа като РСПБЗН да се обитава в постройка, която е пред срутване. Надявам се след осъществяване на плана нашите огнеборци да се трудят при по-добри условия ”, сподели по време на първата копна кметът на Нови пазар Ивайло Камаджиев.
Строителните действия няма да попречат на огнеборците да извършват отговорностите си, съобщи шефът на РДПБЗН комисар Иван Иванов. За доста малко, когато се сменят вратите - камионите ще изоставен постройката за 2-3 часа. Предвидено е обаче да са в отопляеми пространства, добави комисар Иванов.
Сред ограниченията, финансирани със средства са замяна на дограма, входни и гаражни порти, топлоизолация на външни стени, на покрив, мълниезащита, повишение успеваемостта на осветителна апаратура, градивно подсилване на югоизточния ъгъл на главната постройка, цялостна замяна на дървен гредоред и подова настилка.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР