София. Всички вие, присъстващи на днешната церемония, сте герои, каза

...
София. Всички вие, присъстващи на днешната церемония, сте герои, каза
Коментари Харесай

Министър Валентин Радев награди директора на РД ПБЗН – Благоевград комисар Георги Пармаков с почетно отличие

София. Всички вие, присъстващи на днешната гала, сте герои, сподели министърът на вътрешните работи Валентин Радев се обърна към чиновниците на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, регионалния шеф на Благоевград, представители на локалната власт в засегнатите от стихията общини, ръководителите на структурите, взели участие в дейностите по голямото произшествие, които бяха посетители на церемонията по награждаване на шефа на РД ПБЗН – Благоевград, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . „ Благодарение на взаимните старания, координирани от комисар Георги Пармаков - отличен експерт и началник, бе сподавен един от най-големите пожари за последните години, без да бъдат позволени жертви “, акцентира Радев и добави: „ Почетното отличие „ За героизъм и заслуги “ е за неимоверния труд при отбрана на жителите, който постоянно остава незабележим “. Радев насочи персонални благодарности към комисар Пармаков и пожела здраве, мотивация и сполучливо да продължава да подтиква сътрудниците си в работата.
Думи на самопризнание към всички, взели участие в погасяването на пожара, и към служителите на реда за извършената образцова евакуация на хората насочи и шефът та Групово дело ПБЗН основен комисар Николай Николов: „ Работихте пет денонощия под непрестанен напън и не допуснахте нито един жител да пострада или да загуби живота си. В резултат на взаимните старания пожарът бе пресечен и не засегна прилежащи обитаеми места и Национален парк „ Пирин “. Главен комисар Николов още веднъж акцентира приноса към сполучливата избавителна интервенция на горските чиновници освен от Югозападното държавно дружество, само че и от цялата страна, и на доброволците, работили един до друг с пожарникарите. В този подтекст той показа основни заключения, направени при разбор на всички дейности по едно от най-големите катастрофи за последните 10 години – по-нататъшно възстановяване на координацията сред всички структури и дейна работа за развиване на доброволчеството в страната. Директорът на ГДПБЗН заяви също, че на идния Съвет за понижаване на риска от бедствия, управителен от министъра на вътрешните работи, ще бъде препоръчан механизъм, посредством който да бъде увеличена опцията за потребление и по-бързото въвеждане на летателна техника за гасене на горски пожари.
„ Чест е да знам, че до нас има хора, на които постоянно може да се разчита в такива тежки моменти “, съобщи регионалният шеф на Благоевград Бисер Михайлов. Той и кметът на Симитли Апостол Апостолов показаха дълбоката благодарност на жителите за професионалните дейности на чиновниците на Групово дело ПБЗН и на Министерство на вътрешните работи: Благодарение на техния подвиг бяха избавени освен имуществото и покъщнината на жителите на селата Мечкул, Ощава, Стара Кресна и Влахи, само че още по-важно - беше съхранен техният живот.
Комисар Пармаков благодари за топлите думи на благодарност и одобри връченото му от министър Радев почетното отличие „ За героизъм и заслуги “ – II степен като премия за всички свои сътрудници. „ Нашият труд е работа в екип, самичък човек не би се справил в такава обстановка. Наградата е самопризнание и оценка освен за чиновниците на РДПБЗН - Благоевград, а и за чиновниците на основната дирекция и останалите районни дирекции „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, които демонстрираха извънредно усърдие, умения и професионализъм при преодоляване на огнената буря “, сподели комисар Георги Пармаков. Той акцентира голямата помощ и поддръжка, оказана от регионалния шеф на Благоевград и от кметовете на общините Симитли и Кресна и още веднъж означи, че оправянето с огъня е резултат от общите старания на горски чиновници, на представители на Министерството на защитата, доброволци, спешното звено на Столичната община и на локалното население.
На церемонията по награждаване на шефа на РД ПБЗН - Благоевград участваха също заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Георги Арабаджиев, шефът на ОД Министерство на вътрешните работи – Благоевград старши комисар Николай Хаджиев, шефът на Югозападното държавно дружество инж. Дамян Дамянов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР