София. Все повече хора предпочитат да бъдат ваксинирани,за да си

...
София. Все повече хора предпочитат да бъдат ваксинирани,за да си
Коментари Харесай

Доц. Марин Пенков, УМБАЛ „Св. Иван Рилски“: Все повече хора предпочитат да бъдат ваксинирани, за да си спестят срещата с коронавируса

София. Все повече хора избират да бъдат имунизирани,за да си спестят срещата с коронавирусните разновидности. Това сподели доцент Марин Пенков, шеф на поделение „ Образна диагностика “ в УМБАЛ " Св. Иван Рилски " за предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “. Той посочи, че за жалост тежките случай не понижават, а по-скоро се усилват, само че на този стадий няма явен отговор на какво се дължи това.

„ Може би би трябвало да се направи разбор кой вариант сега се популяризира в България и дали той е по-заразен и по-агресивен. На този стадий ние към момента нямаме безапелационен и явен отговор на какво се дължи това. Може би, в случай че, както споделят сътрудниците, сега в България се популяризира най-вече английският вид, който е доста по-заразен от предходните, може би при тези хора се получава доста по-висока доза вирусно натоварване, което води в действителност и до по-бързото разгръщане на заболяването и по-тежкото проваляне на белите дробове. “

Доц. Марин Пенков добави, че несъмнено има интерес към имунизирането, само че в случай че има някой подозрение, би трябвало да види какво се случва в коронавирус звената и това бързо ще го убеди за нуждата от ваксина.
През миналата година пандемията е станала мотив за взаимност сред лекарите, както и от страна на доста доброволци, разяснява доцент Пенков. „ Видяхме извънредно симпатични младежи, които без да се замислят, влязоха и започнаха да оказват помощ на хората. Така че може би това е най-ценното – че нашите млади сътрудници изобщо не се замислиха, когато бяха извикани и в действителност потеглиха да се оправят с тази извънредно тежка обстановка “, сподели доцент Марин Пенков.

Росица АНГЕЛОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР