София върви постепенно към превръщането си в умен град. Столицата

...
София върви постепенно към превръщането си в умен град. Столицата
Коментари Харесай

Ще се превърне ли София в умен град?

София върви последователно към превръщането си в интелигентен град. Столицата към този момент има пилотни планове за енергийно самостоятелни общински детски градини и учебни заведения. Това стана ясно по време на конференцията " Digital Sofia The Smart city ".

По думите на кмета на София намаляването на зависимостта от изкопаемите горива и въглеродните излъчвания е първата задача, когато става въпрос за нови технологии в ръководството на града.

Идеята за цифровизация на градовете е обичайните услуги да се правят по-бързо и по-лесно, като по този начин се пести времето на жителите. Столицата ни е на 107-о място място в световния показател за умни градове на Института за развиване на мениджмънта.

" До 400 здания на общински учебни заведения и детски градини можем да възобновим енергийно и надлежно там, където е допустимо да използван и възобновимите енергийни източници, с което да понижим сензитивно потреблението на сила ", сподели кметът на София Йорданка Фандъкова.

" От позиция на свързаността на връзките, които са главният детайл и нужда на съществуването на умния град, комисията работи доста интензивно с телекомите, които построяват мрежите от 5-о потомство ", сподели Иван Димитров, ръководител на Комисия за контролиране на известията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР