София. В навечерието на новата учебна година министърът на образованието

...
София. В навечерието на новата учебна година министърът на образованието
Коментари Харесай

Министър Красимир Вълчев откри обновеното Второ основно училище „Васил Левски“ в Костинброд

София. В навечерието на новата образователна година министърът на образованието и науката Красимир Вълчев откри обновеното 2-ро Основно учебно заведение „ Васил Левски “ в Костинброд. Министър Вълчев преряза лентата на учебното заведение, което на 17 септември ще посрещне своите възпитаници през новата образователна 2018/2019 година Домакини бяха шефът на учебното заведение Красимира Манова десетки възпитаници и учители, които бяха подготвили празнична стратегия. Децата рецитираха стихотворения, пяха песнички, а обновената постройка бе украсена с балони. В двора галерия от рисунки на учениците радваше гостите.
Заедно с родители и посетители министър Вълчев бе измежду първите, които разгледаха обновената материална база на образователното заведение
Пред публицисти той изясни, че са му харесали цветовете, обособени детайли на средата в обновената постройка и най-много съществуването на открита класна стая. По думите му учебното заведение в Костинброд е малко, само че съгласно него има дух.
Министърът регистрира, че през тази седмица е разкрил няколко учебни заведения и обърна внимание на напълно новото образователно заведение в Бургас. По думите му над 150 напълно актуализирани образователни заведения ще бъдат открити, а с частични поправки - към 1000.
Според Вълчев положителните учители и материална база са главните фактори за положително обучение и в тази връзка той разгласи, че е планувано второто нарастване на учителските заплати от 1 януари 2019 година да бъде с 20 %. Министърът разясни, че шефовете на учебните заведения с актуализирана материална база са признателни. „ Посещавам всички области. Правя срещи с всички шефове. Много са тематиките в навечерието на образователната година - подготовката, финансирането и организацията на работа. Разбира се, на всички места си има проблеми, провокации. Може би не сме изпълнили уговорката към учителите да облекчим административната работа. Другите задължения, които предприехме преди година от малко малко ги изпълнихме “, съобщи министърът. По думите му общините са съществени сътрудници в системата на образованието. Той регистрира, че дружно с страната работят като единна машина, като съгласно него механизмът за взаимна работа на институциите е доста по-добър от предходната година.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР