София. В МВР се проведе заседание на Националния щаб по

...
София. В МВР се проведе заседание на Националния щаб по
Коментари Харесай

Действията на институциите в страната са адекватни на ситуацията, според Националния щаб по Закона за защита при бедствия

София. В Министерство на вътрешните работи се организира съвещание на Националния щаб по Закона за отбрана при бедствия, управлявано от министър Валентин Радев. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Беше изработен разбор на ситуацията и дейностите на институциите досега. Направен е обзор на регионалните и общинските проекти за деяние при спешни обстановки, както и на наличната техника, открита е връзка с доброволните формирования за подготвеност за деяние при нужда. Проведени са съвещания на регионалните щабове за понижаване на риска от бедствия в Северна България. Щабът изслуша отчетите на регионалните шефове от Северна България за настоящата конюнктура и подхванатите дейности на тяхна територия. Оценката на Националния щаб е, че все още дейностите са съответни на обстановката.
В съвещанието участваха вицепремиерът Красимир Каракачанов, министрите на земеделието и храните и на околната среда и водите, представители на други ангажирани институции, шефът на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките, кметът на София Йорданка Фандъкова, специалисти от Министерство на вътрешните работи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР