София. Столична община организира тържествено отбелязване на 132-рата годишнина от

...
София. Столична община организира тържествено отбелязване на 132-рата годишнина от
Коментари Харесай

Столична община организира тържествено отбелязване на 132-рата годишнина от Съединението на Източна Румелия с Княжество България

София. Столична община провежда тържествено отбелязване на 132-рата годишнина от Съединението на Източна Румелия с Княжество България. Това оповестиха от пресцентъра на Общината. Церемонията ще се състои на 6 септември, сряда, от 11.30 ч., пред Мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг на бул. „ Васил Левски ” № 81. В програмата за празничното честване на годишнината ще вземат присъединяване Националната гвардейска част, Формация „ Българи ”, които ще изпълнят известни маршови песни и актрисата Василка Сугарева. След формалната част, гостите на събитието ще могат да видят възстановка на събитията от Съединението, показана от съдружие „ Национален съюз ЕДИНЕНИЕ “.
Столична община насочва покана към формалните институции, към патриотични сдружения и обединения, към жителите и гостите на столицата да се включат в отдаването на респект и благодарност към родолюбивото дело на дейците, посветили се на идеята за Съединението на България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР