София. Създатели на политики и практици от държавите-членки на ЕС

...
София. Създатели на политики и практици от държавите-членки на ЕС
Коментари Харесай

МВР: Устойчивите партньорства на национално и европейско ниво са от ключово значение за превенция и противодействие на екстремизма

София. Създатели на политики и практици от държавите-членки на Европейски Съюз и страните от Западните Балкани се събраха в София, с цел да обсъдят общите провокации в предварителната защита и противодействието на насилствения екстремизъм. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Във фокуса на полемиките бяха съдействието сред правоприлагащите структури и ефикасното и стабилно партньорство с Неправителствени организации и с общностите на интернационално и локално равнище. Делегатите показаха общата позиция, че ангажираността на цялото общество е от основно значение за реализирането на сполучливи превантивни дейности. Те направиха обзор на най-хубавите практики и политики в Европейски Съюз с оглед използването им в страните от Западните Балкани.
" Всички сме изправени пред нуждата от експертни знания, районна съгласуваност, финансови средства, директно и тясно съдействие и задълбочено взаимоотношение сред Европейски Съюз и страните от Западните Балкани ", сподели при разкриване на срещата заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер. Той означи, че дискутираните тематики изцяло подхождат на два от главните цели на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз - повишение на сигурността на европейските жители и включване на Западните Балкани в общите старания на ниво Европейски Съюз във всички области от съвместен интерес.
Насърчавайки общия блян към проучване на процесите в дълбочина, участниците разгледаха въпроси, свързани с предварителната защита и противодействието на насилствения екстремизъм. Акценти бяха сложени върху: минимизирането на разликите при рационализиране на политики и практики; мултиинституционалното сътрудничество; нуждата от подходи, съобразени с локалните условия, изключително при ангажиране с общностите; значителната роля на религията и силата й да подкрепя напъните за сполучливо дерадикализиране и реабилитиране.
Специално внимание бе обърнато на дейностите, свързани с създаването на мултидисциплинарен способ за гарантиране на сигурността и отбраната на малолетните. Децата страдат както от насилието, на което са станали очевидци, по този начин и заради обстоятелството, че войната е повлияла върху естественото им обществено, прочувствено и когнитивно развиване. Участниците се съгласиха, че постигането на крайната цел за дълготрайно възобновяване изисква присъединяване и на обществените служби и общността.
Приветствайки ползотворните полемики, заместник-генералният шеф на Групово дело " Миграция и вътрешни работи " в границите на Европейската комисия Оливие Ониди посочи два съществени извода от събитието. От една страна, директното присъединяване на страните от Западните Балкани, което е в сходство със тактиката за асоцииране на техните структури и практици към другите европейски формати по сигурност и миграция. От друга страна, доста мощната общественост сред практиците, Мрежата за информираност по въпросите на радикализацията и обществените управляващи: " От решаващо значение е разглеждането на всички измерения, заради което доста мощен акцент беше подложен върху мултиинституционалната работа. Тези срещи събират дружно представители на разнообразни структури, организации и специалисти, които в тясно взаимоотношение да разработят съответни ограничения ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР