София. С много емоции премина завръщането в България на 8-месечно

...
София. С много емоции премина завръщането в България на 8-месечно
Коментари Харесай

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето посрещна на Летище „София“ 8-месечно българско бебе, изоставено във Великобритания

София. С доста страсти мина завръщането в България на 8-месечно бебе, изоставено от наша сънародничка във Англия. Председателят на Държавната организация за протекция на детето доктор Елеонора Лилова, представители на Дирекция „ Социално подкрепяне “ и приемната майка посрещнаха момиченцето на Летище „ София “. Това оповестиха от пресцентъра на ДАЗД . Бебето беше придружавано и предадено от представители на английските обществени служби, проследявали досега полаганите грижи за него. Със себе си те носеха обичаните играчки и одеялце на детето, храната, с която е привикнало, както и книга, в която е разказано здравословното му положение и направените имунизации. Приемната майка получи като подарък от задграничните обществени служащи и детската количка на момиченцето.
Държавната организация за протекция на детето работи по случая от месец март 2018 година след получена информация от Посолството на Република България в Лондон за изоставено бебе от българска гражданка. Експертите правят детайлно изследване на случая. За страдание, се открива, че майката и нейните близки не желаят да се грижат за него. Затова в началото то е настанено в приемно семейство на територията на Англия. След решение на способния съд там, детето се завръща в България и за него е подхваната мярка за протекция „ настаняване в приемно семейство “. Предстои момиченцето да бъде вписано в регистъра за осиновяване в страната ни.
Най-вълнуващият миг за всички бе този, в който приемната майка взе бебето в ръцете си. Тя с боязън чака неговото идване от няколко месеца и към този момент е приготвила всичко належащо за развъждането на момиченцето. Това е третото бебе, за което ще се грижи дружно със брачна половинка си. Предишните две деца към този момент са осиновени и са щастливи с новите си родители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР