София. През нощта над по-голямата част от страната ще бъде

...
София. През нощта над по-голямата част от страната ще бъде
Коментари Харесай

НИМХ: Утре в северозападните райони ще има валежи, но все още е топло, с максимални температури между 23° и 28°

София. През нощта над по-голямата част от страната ще бъде най-вече ясно. Минимални температури сред 8° и 13°, по Черноморието до 15-16°. Утре над по-голямата част от страната денят ще стартира с най-вече слънчево време. Около и след обяд от запад-северозапад облачността ще се усилва и вплътнява. До вечерта в северозападните региони ще стартират превалявания. Ще духа до сдържан югозападен вятър, който в Дунавската низина ще се ориентира от запад-северозапад и след пладне ще се усили. Все още топло време с оптимални температури най-вече сред 23° и 28°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Красимир Стоев. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за октомври – бързо ще се намалява.
През нощта против събота преваляванията ще обзет Западна България, ще се усилят. От северозапад и североизток ще стартира да нахлува леден въздух и температурите ще се намаляват.
Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа до сдържан югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 25°-27°. Температурата на морската вода е към 19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините преди обяд ще е най-вече слънчево. След обяд над масивите от Западна България облачността ще се усили и вплътни и до вечерта ще стартират превалявания, които през нощта против събота ще се усилят. Ще духа мощен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 17°, на 2000 метра – към 10°.
През почивните дни времето в страната ще се дефинира от средиземноморски циклон. В събота над цялата страна ще бъде облачно, с превалявания. От север-северозапад, краткотрайно и от североизток, ще нахлува леден въздух и дневните температури ще се намалят доста: оптималните ще са от 8-10° в Западна България, до 16-18° в югоизточните региони. На места преваляванията да са интензивни и обилни по количество, в Югоизточна България съпроводени и с гръмотевици. В планините ще вали сняг, а с понижението на температурите, по здрач и през нощта против неделя, и в регионите с надморска височина 700-800 метра, дъждът ще минава в сняг. В неделя от запад преваляванията ще стопират, най-късно, едвам през нощта против понеделник, в Североизточна България. Вятърът ще е от северозапад, след обяд ще се усили. Над по-голямата част от страната ще остане най-вече облачно, температурите и в източните региони ще се намалят. В началото на идната седмица ще е прохладно, хладно, с променлива облачност, над западната половина от страната по-често забележителна. Минимални температури най-вече сред 3° и 8°, на обособени места в низините и котловините видимостта ще е понижена. Максималните - сред 12° и 17°.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР