София. Председателят на КП Коалиция за България“ и на ПП

...
София. Председателят на КП Коалиция за България“ и на ПП
Коментари Харесай

Председателят на КП „Коалиция за България“ Румен Петков връчи писмо на премиера Бойко Борисов с настояване за промени в отношенията на България със Северна Македония

София. Председателят на КП „ Коалиция за България “ и на Политическа партия АБВ Румен Петков организира среща с министър-председателя Бойко Борисов, на която му връчи писмо с гледище за генерални промени в връзките на страната ни със Северна Македония. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ . На срещата участваха лидерът на листата на „ Коалиция за България “ за присъединяване в изборите за членове на Европейския парламент проф. Боян Дуранкев, доцент Боряна Бужашка и учен Георги Марков.
„ Настояваме Министерски съвет да даде явен мандат на нашата част от Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и просветителни въпроси, а точно кои са главните въпроси на договарянията и да им се сложи ясна задача какво следва да реализират. Считаме, че мощното за България решение е да се премине към анекс на в този момент съществуващия Договор за добросъседство или нов контракт. В контракта основополагащ детайл следва да бъде разбирането за обща история, която се основава на българско държавно съзнание за преобладаващата част от популацията на Северна Македония “, сподели пред медиите след срещата Румен Петков.
Петков даде на министър-председателя сборника „ Илинденско-Преображенското въстание 1903 през погледа на европейските дипломати ” и настоя тази книга да бъде връчена на всички наши евродепутати в идващия Европейски парламент и да отстояват позициите, които доста ясно са написани в изданието от посланиците и консулите на великите сили в нашата страна. Румен Петков акцентира, че причините в тази посока са задоволително мощни и България би трябвало да каже напълно ясно и изрично, че кражбата на история е неприемлива и че участието на северна Македония в НАТО и Европейски Съюз минава през генерално решение, съгласие и превъзмогване на всички проблеми в двустранните връзки по този начин, както стана с Гърция. Всяко държание отвън това схващане е национално изменничество, безапелационен бе Петков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР