София. Правителството ще предостави 2,8 млн. лв. по договори за

...
София. Правителството ще предостави 2,8 млн. лв. по договори за
Коментари Харесай

2,8 млн. лв. ще бъдат предоставени по Закона за насърчаване на инвестициите

София. Правителството ще даде 2,8 млн. лева по контракти за поощряване на пет сертифицирани капиталови плана. Средствата се отпускат по утвърден план на контракт за даване на безплатна финансова помощ по Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ). Проектите са на сдруженията „ Юнифай Сървис Център “ ЕООД, „ ОСРАМ “ ЕООД, „ Дюра-Тайлс БГ “ АД, „ Куестърс България “ ЕООД и „ Скейл Фокус “ АД. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .
В контракта, който ще бъде подписан с всеки вложител поотделно, е планувано българската страна да даде безплатна финансова помощ за отчасти възобновяване на направените от вложителя за негова сметка наложителни осигурителни и здравни вноски за служащите и чиновниците, заели новите работни места по плана, за оптимален интервал до 6 месеца (за един от плановете, реализиран в община с висока безработица – до 12 месеца) от разкриването на работното място.
Проектите са за разширение на активността на съществуващи предприятия и за основаване на нови предприятия, главно в региона на столицата, както и в градовете Пловдив и Нови Пазар. Те се реализират главно във високотехнологични действия от бранша на услугите и от индустриалния бранш. С контракта вложителите поемат ангажимент да поддържат заетостта по тези планове за период от минимум три или пет години, според от категорията на предприятието. С реализирането на плановете ще бъдат разкрити 1735 нови работни места.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР