София. Първата официално подарена писалка от серията, издадени по повод

...
София. Първата официално подарена писалка от серията, издадени по повод
Коментари Харесай

Представители на ръководството на ПП АБВ присъстваха на Архиерейската Литургия по повод Освобождението на България

София. Първата публично подарена химикалка от серията, издадени във връзка 140 години от установяването на дипломатически връзки сред България и Русия, получи като подарък Негово Светейшество патриарх Неофит от ръководителя на Политическа партия АБВ Румен Петков. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ . Тя е с инкрустация на поименен лист на посланиците на Руската федерация, служили в България.
Петков сподели пред Негово Светейшество, че доста преди междудържавническите връзки, са светите братя Кирил и Методий, които ни дадоха писмеността, както и великият свещеник и просветник св. Киприян, който сплотява под своята власт разграничените елементи на Московската митрополия, построил мост на културата и науката сред България и Русия.
Председателят на Политическа партия АБВ пожела на патриарх Неофит здраве и живот и благоденствие на връзките сред България и Русия.
Председателят на АБВ - Младежи Пламена Заячка подари на Негово Светейшество Патриотичния календар, направен от организацията. Първата дата в календара е точно 3 март – началото на актуалната българска страна и наблюдава и отбелязва всички исторически за България събития. Като традиция, за втора поредна година, Политическа партия АБВ подарява първото копие на изданието на българския патриарх.
Представители на управлението на Политическа партия АБВ участваха на Архиерейската Литургия във връзка Освобождението на България в патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “. Негово Светейшество патриарх Неофит отслужи Молебен за здравето и преуспяването на българския народ и Панихида за всички за Цар Освободител и воините, дали живота си за българската независимост по време на Руско-турската освободителна война. Храмът увековечава събитията от 1877- 1878 година Той носи името на св. Александър Невски, който е настойник на съветското войнство през Руско-турската освободителна война.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР