София. Партньорството между българското правителство и Европейската комисия (ЕК) по

...
София. Партньорството между българското правителство и Европейската комисия (ЕК) по
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов се срещна с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер

София. Партньорството сред българското държавно управление и Европейската комисия (ЕК) по време на ротационното председателство на страната ни беше разисквано на среща сред премиера Бойко Борисов и ръководителя на Комисията Жан-Клод Юнкер. Това оповестиха от държавната осведомителна работа . Двамата подчертаха, че връзките на доверие и съдействието сред членовете на кабинета, които ще управляват съвещанията на Съвета, и комисарите са причина за реализиране на прогрес по откритите за решение въпроси.
Министър-председателят уточни, че за 10-годишното си участие в Европейски Съюз страната ни е натрупала опит при разрешаването на другите рецесии, през които е прекосявал Съюзът, и ще продължи да е дейна в полемиките за неговото бъдеще. „ Отговорността ни през идващите 6 месеца е огромна, само че оставаме сигурен сътрудник при търсенето на единодушие по най-важните за Общността тематики. За нас е извънредно значимо да се укрепи единството на Европейския съюз “, акцентира българският министър председател.
Премиерът и ръководителят на Европейска комисия показаха очакване за възстановяване на разговора със прилежащите на Европейски Съюз страни по време на Българското председателство. „ Вашият приоритет, Бойко – Западните Балкани, е и наш приоритет “, уточни Жан-Клод Юнкер.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР