София от днес до 9 май ще е домакин на

...
София от днес до 9 май ще е домакин на
Коментари Харесай

3D видеошоу "Представи си" от днес до 9 май

София от през днешния ден до 9 май ще е хазаин на първото издание на Фестивала на светлините LUNAR. Предвидени са 3D мапинг спектакли, проекции и светлинни съоръжения из центъра на града.

Част от  тях е и светлинният театър, озаглавен " Представи си ", с който ще бъде маркиран Денят на Европа на фасадата на Квадрат 500, част от Националната изложба. 

Триизмерното видео мапинг шоу е отдадено на тематиката за мира и главните европейски полезности.

Началният час на прожекциите е 8 и половина вечерта. Спектакълът е проведен в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България. Историята, разказана посредством спектакъла, ще бъде показана през погледа на младеж, у който се борят вътрешните гласове на страха и подозрението, само че и на вярата и вярата. Чрез страстите, съпреживени по време на спектакъла, до всеки фен ще може да доближи посланието за мир като една от главните цели, залегнали в основата на основаването на Европейския съюз.

Отбелязването на Деня на Европа с красиви и впечатляващи 3D спектакли се трансформира в традиция за Бюрото на Европейския парламент, което в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България провежда запаметяващи се светлинни шоута на фасадите на Националната художествена изложба през 2017 година и на Министерския съвет през 2018 година

След двегодишно спиране поради на пандемията, тазгодишното издание ще по-мащабно. Достъпът до спектакъла и инсталациите е свободен. За да могат всички искащи да станат част от празника, 3D мапингът ще бъде излъчен няколко пъти в четирите вечери. 
 Снимка: Представителство на Европейска комисия
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР