*** София. От 17.00 часа президентът Румен Радев ще присъства на

...
***
София. От 17.00 часа президентът Румен Радев ще присъства на
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 1 март 2023 г.

***

София.
От 17.00 часа президентът Румен Радев ще участва на представянето на документалния филм " Девет глътки независимост ", отдаден на експлоадирането на Априлското въстание от 1876 година в Ново село, което през днешния ден е част от град Априлци. Филмът е по сюжет на проф. Атанас Семов и ще бъде прожектиран в Големия салон на Българска академия на науките.

***
София.
От 18.00 часа, в изложба " Виваком Арт Хол " на ул. " Оборище " 5 в столицата президентът Румен Радев ще приветства български производители, които ще бъдат отличени с годишните награди " Златна мартеница ". В церемонията ще взе участие и вицепрезидентът Илияна Йотова.

***
София.
От 10:00 часа ще се организира постоянно съвещание на Министерския съвет.

***
София.
От 10.30 часа, в Централната изборна комисия, ще се организира чоп за установяване номерата в бюлетината за гласоподаване в изборите за народни представители на 2 април 2023 година, както и чоп за установяване реда за показване на претендентите, регистрирани от партиите и обединенията в другите форми на предизборна акция по Българска национална телевизия и БНР в идните избори.

***
Наблюдатели от ОССЕ Служба за демократични институции и права на индивида (СДИПЧ) ще дадат конференция в платформата Zoom по отношение на идните избори.

***
София.
От 11:00 часа Българският червен кръст и Националната гвардейска част провеждат поклонение пред Докторския монумент във връзка 145-годишнината от Освобождението на България.

***
София.
От 13:00 часа, Спортната палата, министърът на младежта и спорта Весела Лечева ще организира среща с Алберт Попов.
***
София.
От 16:30 часа на ул. Врабча 23, (централа на Политическа партия АБВ) коалиция " ЛЕВИЦАТА! " ще показа листите си за идните избори за народни представители.

***
София.
От 18:30 часа, в хотел " АНЕЛ ", ще бъдат маркирани 5 години от основаването на календар " Българско възобновление ", издаван всяка година от АБВ.

***
София.
От 10:00 ч. до 13:00 ч. Съветът за електронни медии провежда ден на отворените порти.

***
София.
От 18.00 часа, изложба " Арте ", юбилейна галерия - живопис, графика и показване на книга за Иван Димов във връзка 80-годишщнината на един от най-ярките и значими модерни български художници.

***
Бургас.
От 9.30 часа пред постройката на ОДМВР-Бургас публично ще бъде открит обичайният републикански шампионат " Освобождение " по пукотевица с револвер за чиновници на Министерство на вътрешните работи.

***
Бургас.
От 10.00 часа в парка на к-с " Изгрев " ще се реализира финалната част на самодейността " Децата и мартениците " - възпитаници ще закичат дърветата в парка с огромни мартеници.

***
Бургас.
От 11.00 до 12.00 часа на спирката на автогара Юг дребните артисти от театрална школа " Детско царство " към Центъра за поддръжка на личностното развиване ще подаряват на поданици и посетители на града ръчно направени мартенички.

***
Бургас.
От 18.00 часа в зала " Ал. Г. Коджакафалията " на Културен център " Морско казино " ще бъде показана галерия живопис на художника Димитър Борисов.

***
Бургас.
От 19.00 часа в Културен дом НХК ще стартира " Урок по български ". Гостува Театър " Българска войска ".

***
Бургас.
От 19.00 часа в Драматичен спектакъл " Адриана Будевска " ще стартира " Актрисата ".

***
Велико Търново.
От 10:00 часа в Mall Veliko Tarnovo ще се организира учебно заведение за бъдещи родители. Темата е " Секцио или обикновено? Невидимите изгоди от подготовката за раждането ".

***
Видин.
От 11:15 ч на площад " Бдинци " - празника на Опрощението и тържествено шествие.

***
Добрич.
От 13:30 ч. Окръжен съд, съвещание по делото - управлението на МБАЛ против медиците, взели участие в митинги.

***
Кюстендил.
От 18.00 часа в читалище " Братство " ще се състои концерт във връзка Деня на самодееца.

***
Смолян.
От 15.00 ч. в Регионалния исторически музей - Смолян стартират Музейни игри на родолюбието. От 17.00 ч. - Откриване на изложбата " Батак 1876 година Хроника на една безсмъртна пролет " и от 17.15 ч. - Музикално-поетичен театър " Ти си земен парадайс ".

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Парк " Пети октомври " ще се състои празник с Баба Марта - " Да облечем парк " Пети октомври " в неповторима алено - бяла одеждa ".

***
Стара Загора.
От 12.00 часа на Алея " Стара Стара Загора " ще бъде открита фотоизложбата " 60 години в полет ", отдадена на 60 години СУ " Максим Горки ".

***
Стара Загора.
От 11.50 часа в ОУ " Кирил Христов " ще се състои лиричен час на библиотека " Родина " - филиал " Димитър Благоев " в 1 " б ".

***
Стара Загора.
От 17.30 часа в Република България " Захарий Княжески " ще се състои музикално-поетичен театър " Баба Марта бързала ", с присъединяване на деца от Детска театрална студия " Метроном " от НУМСИ " Христина Морфова ", с живописен началник Боряна Кисьова.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа в Регионалния исторически музей ще бъде открита изложбата " Моят етнографски свят " - събрано и съхранено за поколенията от Румяна Механдова.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Зала " Байер " ще бъде открита изложбата " Аз съм българче, обичам... " на Школата по изобразителни изкуства при НЧ " Родина 1860 ".


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР