*** София. От 09.00 часа ще започне заседанието на Народното

...
*** София. От 09.00 часа ще започне заседанието на Народното
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 19 октомври

***
София.
От 09.00 часа ще стартира съвещанието на Народното събрание.

***
София.
Заместник министър-председателят по публичния ред и сигурност и министър на защитата Красимир Каракачанов ще организира работна среща на тематика „ Проникване на коренен ислям в Република България – закани и ограничения за противопоставяне “. В нея ще вземат участие министри, заместник-министри и специалисти от министерствата на вътрешните работи, на защитата, на финансите, на образованието и науката, представители на прокуратурата, ДАНС, ДАР, дирекция „ Вероизповедания “ към Министерски съвет, както и специалисти от научните среди.

***
София.
От 11.20 часа в пленарната зала на Народното събрание ще бъде приветствана парламентарна делегация, водена от заместник-председателя на Държавното заседание на Унгария Марта Матра. Непосредствено по-късно те ще беседват с ръководителя на българския парламент Димитър Главчев. От 12.00 часа делегацията ще се срещне с членовете на Групата за другарство България – Унгария в зала „ Изток ” на Народното събрание. По-късно унгарските посетители ще имат диалог със заместник-председателя на българския парламент Цвета Караянчева и с ръководителя на Комисията по външна политика Джема Грозданова.

***
София.
От 16.15 часа в постройката на Министерството на вътрешните работи ще се организира брифинг след срещата сред министъра на вътрешните работи Валентин Радев и словашкия му сътрудник Роберт Калиняк.

***
София.
От 09.30 часа ще стартира седмичното съвещание на Пленума на Висшия правосъден съвет.

***
София.
От 09.00 часа в Софийската духовна семинария, която носи името на св. Йоан Рилски ще стартира празнична св. Литургия. Тя ще бъде управлявана от Негово високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний.

***
София./ с. Герман.
От 09.00 часа ще бъде открит благотворителният шампионат за купа „ Емил Шарков “. Турнирът е част от градското състезание на София по мини футбол за чиновници на Министерство на вътрешните работи, „ Спортна зона “.

***
София.
От 09.15 часа управлението на КНСБ ще се срещне с парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание. На срещата ще бъдат разисквани законодателните цели на КНСБ, както и анализът на Конфедерацията на управническата стратегия на кабинета.

***
София.
От 09.30 часа 15-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото против Любомир Димитров – Гребеца (чл. 115-118 НК).

***
София.
От 09.30 часа 15-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото против Кирчо Киров (чл.357, ал.1).

***
София.
От 10.00 часа в постройката на КЕВР ще се организира публично разискване на план на изменение и допълнение на Правила за водене на Единна система за регулаторна отчетност на ВиК операторите, признати от КЕВР с решение от 19.04.2016 година

***
София.
От 10.00 часа в Българската търговско-промишлена палата ще бъде открит двудневен Българо-руския стопански конгрес, по време на който ще бъде показан Новият Митнически кодекс на Евразийския стопански съюз.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Г. Ганчев, Д. Ганчев и други, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Д. Митров, И. Митров и други, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 18-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против С. Петров, В. Косев и Й. Христовска, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.30 часа в столичния ресторант The View ще бъдат оповестени имената на финалистите в десетото юбилейно издание на състезанието „ Мениджър на годината “.

***
София.
От 10.30 часа 1-ви състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против С. Карим, А. Али и други, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група за лишаване на непознати движими движимости.

***
София.
От 10.30 часа 17-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против И. Стаменов за кумулиране на наказванията.

***
София.
От 11.00 часа в Българска телеграфна агенция ще се състои конференция на тематика „ Клиничната хомеопатия –медицински способ или машинация? “.

***
София.
От 11.00 часа в книжовен клуб „ Перото “ ще се състои конференция във връзка откриването на осмото издание на Международния фестивал за без значение кино София Индипендънт Филм Фестивал 2017.

***
София.
От 11.00 часа във ВИП залата на Софийската опера ще се състои конференция, отдадена на премиерата на операта " Кармен " от Бизе.

***
София.
От 11.00 часа Народният спектакъл " Иван Вазов " ще се състои конференция във връзка пускане активността на Фондация " Основа-та ", чиято цел е поддръжка и разпространение на Народния спектакъл.

***
София.
От 11.00 часа 7-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против И. Иванов, Х. Георгиев и други, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 11.00 часа 4-ти състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Д. Дуро, М. Басей и П. Боро, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 11.00 часа в „ + Това “ на ул. „ Марин Дринов “ 30 ще бъде показана застрахователната онлайн платформа 24ins.bg.

***
София.
От 11.30 часа в зала № 5 на Столична община ще се състои публично разискване на плана на нова разпоредба за публичния ред в София.

***
София.
От 11.30 часа в централата на КНСБ ще се състои конференция на тематика „ Как рекордният летен туристически сезон се отрази върху заетостта в бранша и какви заплати получаваха работещите в българските курорти? “.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция Федерацията на потребителите в България (ФПБ), Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) и Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) ще подпишат Меморандум за съдействие и взаимна активност и ще дадат конференция на тематика: " Да спрем подправената информация към българските консуматори ”.

***
София.
От 12.00 часа Столичен общински съвет е с вход свободен за всички поданици и посетители на София.

***
София.
От 13.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция Княз Никита Лобанов-Ростовский – член на УС на фондация „ Св. Св. Кирил и Методий “ и Румен Петков – член на Инициативния комитет за честването на 140-та годишнина от Плевенската епопея ще дадат конференция.

***
София.
От 13.30 часа в хотел „ Хемус “ Туристическия ръб на Белград провежда публична конференция за туристическия отрасъл на тематика „ Белград като уикенд дестинация през 2018 година “.

***
София.
От 13.30 часа 10-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Н. Тошев, Г. Мирчев и други, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 14.30 часа в зала „ Изток ” на Народното събрание ще се организира кръгла маса на тематика „ Проблеми на детското опазване на здравето в Република България ”. Форумът е проведен от Българската педиатрична асоциация и е под патронажа на парламентарната Комисия по опазването на здравето.

***
София.
От 15.00 часа 13-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против П. Мургински, В. Петков и М. Колев, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 17.30 часа обновената къща музей „ П. К. Яворов ” ще бъде публично отворена за гости.

***
София.
От 18.00 часа в зала „ София “ на хотел „ Маринела “ ще се състои брифинг, на който ще бъде показан носителят на влиятелната премия на лекарското класи в България – Лекар на годината 2017. Официалната гала по връчването на премиите на Български лекарски съюз ще се състои по-късно в зала EFE в хотела.

***
София.
От 18.00 часа в постройката на Съюза на архитектите ще се състои премиерата на книгата на художника Владо Руменов „ Защо Тибет ”.

***
София.
От 19.00 часа в Гьоте-институт ще се състои Аудио-визуална презентация – концерт на Михаил Големинов „ Изгревът на електроакустичната музика “.

***
Априлци.
От 10.30 часа Областен информативен център – Ловеч провежда открита приемна на тематика „ Предстоящи благоприятни условия до края на 2017 година “.
***
Банско.
От 13.00 часа кметът Георги Икономов ще посрещне делегация от Унгария, водена от държавния секретар Миклош Шолтес, която е у нас във връзка формалния празник на българо-унгарското другарство.
***
Благоевград.
От 11.00 часа в Заседателна зала № 5 на Община Благоевград ще се състои първа междинна конференция по план: „ Благоустрояване на градската среда ”.

***
Благоевград.
От 11.30 часа кметът на община Благоевград доктор Атанас Камбитов ще направи първа копка на обект „ Обновяване и облагородяване на площад „ Георги Измирлиев – Македончето “.

***
Благоевград.
От 16.00 часа в Университетския център „ Бачиново “ ще се организира научна конференция с интернационално присъединяване във връзка 30 години образование по химия в Югозападния университет „ Неофит Рилски “. Основните тематични посоки ще бъдат: неорганична химия, органична химия, аналитична химия, физикохимия, здравна химия и методика на образованието по химия.

***
Благоевград.
От 19.00 часа Възпитаниците на Центъра за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград ще имат опция да се срещнат и свирят дружно със международния музикант Пабло Мецелани в студиото на Радио Благоевград.

***
Бобошево./с. Скрино.
От 12.00 часа на площада ще бъде раздаден курбан за здраве.

***
Бургас.
От 08.00 часа в храм „ Свети Йоан Рилски “ ще бъде отслужена празнична утреня във връзка първата копка за създаване на Неделно учебно заведение към храм „ Свети Йоан Рилски “. От 09.00 часа още веднъж в храма сливенският митрополит Иоаникий ще отслужи празнична Света литургия.

***
Бургас.
От 14.00 часа в Културен център „ Морско казино “ ще се организира семинар на тематика: „ Какво да вършим при данъчни проверки и разногласия? “.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа общинският консултант от Политическа партия ГЕРБ Славчо Славов ще организира срещи с жителите в офиса на партията на ул. „ Георги Бенковски ” №1.

***
Варна.
От 18.30 часа за повторно в изложба „ Ларго ” със независима галерия ще гостува варненският художник Светлин Ненов. Експозицията се назовава „ В синьо-бялата омайност “.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа артистът и режисьор Искрен Красимиров ще изнесе открит урок „ Незабравимата България “ в Езикова гимназия „ Проф. доктор Асен Златаров “.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Библиотечно-информационния център, пети корпус на Великотърнвоския университет ``Св. Св. Кирил и Методий`` ще се организира трансгранична трудова борса и конгрес за кариерно развиване.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в Младежкия дом ще се организира образование на МИКЦ на тематика „ Развитие на отзивчивите умения за превъзмогване на нападателно държание “.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа пред паметника „ Майка България “ ще бъде маркиран Празника на Търновския гарнизон.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа часа артистът и режисьор Искрен Красимиров ще гостува в централната постройка на Регионална библиотека „ П. Р. Славейков “, с цел да показа новия си филм за Апостола на свободата Васил Левски „ ЛЪВСКИЙ – Европеец в Българско “.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа Малък Драматичен Театър „ Старостолица “ ще показа спектакъла " Покаяние " по текстове на Константин Илиев, фрагменти от библията и документирани мемоари на очевидци от 1872г.

***
Видин.
От 10.30 часа в Заседателна зала №1 на Областна администрация Видин ще се организира съвещание на Областната комисия за сигурност на придвижването по пътищата, което ще ръководи Елка Георгиева – заместител регионален шеф.

***
Видин.
От 13.00 часа в залата на 6 ет. в административната постройка на Община Видин ще се организира встъпителна среща по план " Доизграждане и въвеждане в употреба на Пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) - гр. Видин - Втора фаза ", с присъединяване на всички страни, ангажирани по плана.

***
Видин.
От 13.00 часа в Областна администрация Видин ще се организира съвещание на Областния съвет за възстановяване успеваемостта и развиването на доброволните формирования за попречване и преодоляване на бедствия, пожари и други изключителни обстановки на територията на област Видин.

***
Враца.
От 16.30 часа в Регионалната библиотека „ Христо Ботев ” Ангел Бончев ще показа на децата своята книга „ Свети Лука доктора ”, която споделя за свети Лука Войно-Ясеницки ”.

***
Враца.
От 18.00 часа в салона на бившето кино „ Метропол ” в постройката на Община Враца ще бъде прожектиран документалният филм „ Светителят хирург ”, отдаден на един от най-големите светци на 20 век – св. Лука Войно-Ясеницки и Деня на българския доктор. Преди прожекцията митрополит Григорий ще се обърне с архипастирско обръщение и ще благослови лекарите от града.

***
Габрово.
От 10.30 часа в университетската библиотека на Технически университет – Габрово ще бъде открита Седмицата на предприемачеството, която ще се организира в града до 22 октомври.

***
Девня.
От 17.30 часа Община Девня кани всички свои поданици на открита подготовка по национални танци пред магазин „ ЦБА “ в кв. „ Девня 2 “.

***
Добрич.
От 13.30 часа в Обучителния център на Регионална библиотека „ Дора Габе “ ще се организира информативен ден на тематика „ Световен ден за битка с остеопорозата “.

***
Добрич.
От 17.00 часа в дом-паметник „ Йордан Йовков “ ще се състои събитие „ 80 години величие на Йовковото слово “.

***
Дупница.
От 10.00 часа в заседателната зала на Община Дупница ще се организира тържествено съвещание на Общински съвет във връзка празника на Дупница.

***
Дупница.
От 11.00 часа на площад „ Свобода ” ще се състои водосвет за здраве, след което ще стартира церемониален концерт „ Дупница – това съм аз ”.

***
Дупница.
От 12.30 часа във фоайето на Община Дупница ще бъдат наградени спечелилите от състезанието „ Дупница – моят роден град ”.

***
Дупница.
От 19.00 часа на площад „ Свобода ” ще се състои спектакълът на отбор „ Българе ” – „ Осмото знамение ”.

***
Кюстендил.
От 09.30 часа в Рилската св. обител ще стартира празнична св. литургия във връзка деня, в който Православната черква отбелязва паметта на св. Йоан Рилски.

***
Кюстендил.
От 10.30 часа в читалище „ Братство ” ще бъде сложено началото на самодейността „ Читалищен подпис ”.

***
Кюстендил.
От 13.30 часа на стадион „ Осогово ” ще се организира Есенен футболен шампионат за деца.

***
Кюстендил.
От 18.00 часа изложбата „ 120 години катедра „ Скулптура ” към НХА ” ще бъде открита в Художествена изложба „ Владимир Димитров – Майстора ”.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в храм „ Св. Иван Рилски “ ще бъде отслужена Божествена света Литургия във връзка празника му.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 2 на Апелативния съд ще се прегледа жалбата на Никола К. против определението на Окръжен съд – Пловдив, с което му е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Срещу Никола К. е повдигнато обвиняване за ликвидиране, осъществено преди близо 14 години.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в Дом на културата „ Борис Христов “ интернационален екип ще показа резултати по плана „ mRIDGE “, който дава опция на деца в неравностойно състояние да употребяват мобилни устройства и нови технологии в действителния образователен развой.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в Гранд Хотел Пловдив ще се открие публично Третата работна среща на регионалните шефове по линия на Инициативата 16 + 1.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 2 на Апелативния съд ще се прегледа жалбата на Стоян П. против определението на Окръжен съд – Пловдив, с което му е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Срещу Стоян П. е повдигнато обвиняване, че като полицейски орган е приел рушвет от 300 лв., с цел да не извърши дейности по работа.

***
Пловдив.
От 16.00 часа общинският консултант от Политическа партия ГЕРБ Веселин Маневски ще се срещне с жители в офиса на партията в регион „ Южен ” на ул. ”Академик Петър Динеков ” № 1А.

***
Пловдив.
От 17.00 часа общинският консултант от Политическа партия ГЕРБ Пенчо Малинов ще има приемна за жители в офиса на партията в регион „ Източен ” на ул. ”Коста Паница ” №5.

***
Пловдив.
От 17.30 часа общинският консултант от Политическа партия ГЕРБ Гошо Къчков ще има приемна за жители в офиса на партията в регион „ Северен ” на бул. ”Марица ” №91.

***
Пловдив.
От 17.30 часа общинските съветници от Политическа партия ГЕРБ Петър Попов и Ясен Михайлов ще се срещнат с жители в офиса на партията в регион „ Западен ” на ул. ”Царевец ” № 9.

***
Разград.
От 11.00 часа в зала 308 на Община Разград ще се организира конференция във връзка състезанието „ Да на хубостта “.

***
Смолян.
От 09.00 часа, в Поделение 28330 се открива паметна плоча на алпиниста Христо Проданов (1943-1984), първият българин, покорил Еверест, служил в отделение 28330.

***
Смолян.
От 10.30 часа във Военен клуб – Смолян ще се отслужи молебен за здраве и водосвет на знамената.

***
Смолян.
От 11.00 часа във Военен клуб – Смолян стартира тържествено събрание-концерт.

***
Смолян.
От 12.00 часа, в РДТ „ Николай Хайтов ” – Смолян, във фоайето ще се организира XIV Международно туристическо ревю „ Планините на България – гостолюбие в четири сезона “ – Смолян.

***
Смолян.
От 17.00 часа, в РИМ „ Стою Шишков ” – Смолян ще се открие галерия и ще се разгласят резултатите, както и награждаването от Национален обзор на музейния афиш.

***
Смолян.
От 17.30 часа в Регионална библиотека „ Николай Вранчев “ ще се състои концерт на Димитър Неделчев и дует „ Кристали ” - „ Поезия и музика ”.

***
Смолян.
От 18.00 часа в Народно читалище „ Орфееви гори - 1870 ” – Райково, ще се празнуват 100 години от основаването на проведено туристическо придвижване в Смолянско.

***
Смолян.
От 19.00 часа, в РДТ „ Николай Хайтов ” – Смолян, ще бъде показан спектакълът „ Три сестри ”.

***
Стара Загора.
От 10.30 часа в Зала на 2 на Община Стара Загора, на междуинституционална осведомителна среща Сдружение „ Самаряни ” ще показа своята нова Терапевтична стратегия за работа с деца за справяне с принуждение.

***
Стара Загора.
От 17.00 часа в офиса на Политическа партия „ Движение Да България на бул. „ Генерал Столетов “ 121 А ще се проведат безвъзмездни съвещания с правист. Това е част от самодейност на локалната организация на партията за безвъзмездни юридически съвещания за жители от града и района.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в залата на Младежкия дом ще се състои благотворителна прожекция „ Нека да помогнем на едно българско семейство “ в помощ на 5-годишния Любомир Райков от Тетевен, който е с диагноза Детска церебрална парализа и епилепсия – Синдром на Уест.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа с операта „ Дон Карлос “ от Джузепе Верди публично ще бъде открит сезон 2017/2018 година

***
Шумен.
От 11.00 часа в Танцувалната зала на Общинския юношески дом ще се състои формалното разкриване на Деня на българо-унгарското другарство.

***
Шумен.
От 14.00 ч. в зала 2 на Областна администрация Шумен ще се състои семинар по настоящи въпроси по отношение на използването на Закона за попречване и определяне на спор на ползи.

***
Шумен.
От 15.00 часа в къщата музей „ Лайош Кошут “ възпитаници от града ще вземат участие във викторината „ По стъпките на унгарските емигранти в Шумен “.

***
Шумен.
От 17.00 часа в Регионалната библиотека „ Стилиян Чилингиров “ ще бъде подредена галерия „ Унгарската литература в България 2008-2017 “.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 в общината ще се състои съвещание на Постоянната комисия „ Просвета, обучение и просвета “.

***
Шумен.
От 16.00 часа в зала 304 в общината ще се състои съвещание на Постоянната комисия „ Европейски планове, интернационално съдействие и взаимоотношение с Неправителствени организации ”.

***
Шумен.
От 16.00 часа в зала 203 в общината ще се състои съвещание на Постоянната комисия „ Екология и селско стопанство “.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР