София. Обръщенията на турския президент Реджеп Ердоган към България крият

...
София. Обръщенията на турския президент Реджеп Ердоган към България крият
Коментари Харесай

Евгени Кирилов: Обръщенията на турския президент Реджеп Ердоган към България крият потенциал за бъдещи действия

София. Обръщенията на турския президент Реджеп Ердоган към България крият капацитет за бъдещи дейности. Това разяснява в утринния блок „ Добро утро, България “ на Радио „ Фокус “ Евгени Кирилов, някогашен народен представител, евродепутат и член на Народно събрание на Българска социалистическа партия. Такива дейности би трябвало да бъдат пресечени в зародиш, сподели той и предложи на министър-председателя на срещата на 26 март във Варна да бъде разискван въпроса с изявленията на Ердоган.
„ Ние като страна членка на Европейски Съюз е редно да обърнем внимание на сходни изявления, тъй като с изключение на всичко друго те основават и една неустойчивост, основават и някакви настроения в съответните малцинствени групи и което не способства за развиване на добросъседските връзки “, разяснява Евгени Кирилов.
Той сподели още, че е допустимо изявленията на президента на Турция да са подбудени от вътрешни политически конюнктурни фактори. Според него България би трябвало да покаже, че това не способства за развиването на връзките на Балканите като цяло и оставени сходни изявления без реакция не носят нищо за бъдещото развиване в връзките.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР