София. Нормално ли е една група от граждани да не

...
София. Нормално ли е една група от граждани да не
Коментари Харесай

Екатерина Йорданова, Столичен общински съвет, за протеста на таксиметровите шофьори: Нормално ли е една група от граждани да не плаща данъци

София. Нормално ли е една група от жители да не заплаща налози? Така Екатерина Йорданова, ръководител на Постоянната комисия по превоз и туризъм на Столичния общински съвет (СОС), разяснява митинга на таксиметровите водачи, които излизат с искане за смяна на патентния налог, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Не знаех какви са настояванията на тези протестиращи – претенции в Комисията за превоз и туризъм не са постъпвали и диалози не са водени. Аз съм човек на разговора и постоянно, когато е имало претенции за разговор, сме провеждали срещи. В рамките на полемиката при въвеждането на този налог организирахме поредност от срещи с всички представители на сектора. Дебатът продължи много дълго време и всички ние стигнахме до една сума, към която се обединихме. Но тогава приключихме диалозите с това, че София като максимален град би трябвало да се придържа към оптималната сума и във времето ще обсъждаме и такива промени, само че в никакъв случай не е ставало дума за понижаване на налога и през тези месеци никой не е идвал с съответни оферти при нас “, посочи тя.
Йорданова изясни, че до този миг не знае какви са причините за протестните дейности. „ До края на този месец имаше опция да бъде обсъждана или инициирана смяна на налога, само че такава не е имало. Аз нямам срещу да се срещна с законен представител на организацията на протестиращите “, сподели още тя и посочи, че законът е явен и общината го извършва. По думите й сега даже се водят диалози по какъв начин ще бъде предоставяна услугата по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
По-рано денем таксиметрови водачи се събираха пред постройката на Столична община на протестен протест с искане за смяна на налога за таксиметров транспорт. Протестните дейности са проведени от Синдикален съюз „ Сила “. Целта на митинга е предизвикателство на самодейност по отношение на разискването и изменението на налога върху таксиметров транспорт на пасажери за 2018 година и искане за смяна на размера му до минималния, написан в Закона за локалните налози и такси размер – 300 лева В митинга взимат присъединяване членове и симпатизанти на Синдикален съюз „ Сила “, представители на инициативни комитети и обособени таксиметрови водачи, споделящи полезностите на митинга.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР