София. Напрегната за екипите на пожарната, доброволците и местната власт

...
София. Напрегната за екипите на пожарната, доброволците и местната власт
Коментари Харесай

Гл. комисар Николай Николов, ГД ПБЗН: За последното денонощие сме реагирали на 143 сигнала, свързани с интензивните превалявания

София. Напрегната за екипите на пожарната, доброволците и локалната власт бе миналата нощ. Извършена е голяма по размер активност, в която участваха няколко стотин индивида. Добрата вест е, че все още няма потърпевши, починали и бедстващи хора. Обстановката на територията на страната е относително спокойна. Предприети са всички вероятни дейности за незабавна реакция от структурите на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. Така заключи оперативната конюнктура на територията на страната шефът на Групово дело ПБЗН гл. комисар Николай Николов, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи .
По думите му, за последното денонощие екипите на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ са реагирали на 143 сигнала за катастрофи – съвсем 100 от тях са свързани с интензивните валежи. Основните сигнали са за премахване на рискови предмети, паднали дървета и клони, както и отводняване на пътна инфраструктура, приземни етажи и изби. Най-много сигнали са получени на територията на София-град и областите Перник, Кюстендил, Благоевград и Кърджали.

София-град . Възстановена е скъсана дига в кв. „ Мало Бучино “. Участват пожарни коли, профилирана и инженерна техника (булдозер и преден товарач (фадрома). Действията се правят със съдействието на спешна група от Столична община. Екип пожарникари оказаха подпомагане и изведоха една жена от наводнен парцел. Изградени са насипи от чували с пясък в кв. „ Горна баня “, на ул. „ Фортов път “ – околност „ Смърдана “, както и до манастир Св. Мина. В построяването на защитните уреди участваха екипи и верижна техника на Столичната пожарна и екипи от Перник и Пирдоп.
Към 6.00 часа в оперативния център на Столичната дирекция „ Пожарна сигурност и за отбрана на популацията “ са получени над 130 сигнала за зародили произшествия след интензивните превалявания – най-вече за премахване на паднали дървета и клони и отводняване на пътна инфраструктура, приземни етажи и изби.

Перник . На територията на региона са отработени над 30 сигнала за катастрофи –отводнявания на учебни изби и избени пространства на частни домове. В село Негованци са наводнени 6 къщи в ниската част на обитаемото място. От тях е евакуирано семейство, което е настанено при родственици. Причината за наводнението е огромния водосбор от Колош планина, която се намира над селото.

Кюстендил . Към 06.00 часа равнището на водата на река Бистрица остава високо – към момента има свободен размер до преливането й. С тежка верижна техника е отстранено дърво, намиращо се в коритото на реката, директно преди моста на път Е 871, свързващ Кюстендил с Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “. Екипи на пожарната са евакуирали двама души от къща в град Дупница – повода е срутила се подпорна стена на река Отовица. Във връзка с високото равнище на река Бистрица към 8 часа бе оповестено отчасти бедствено състояние за село Гърляно. Там не престават напъните за отбрана на мостово оборудване.

Благоевград . Продължава наблюдението на реките Глазне и Бъндеришка, където има повишен отток. Изградените все още насипи са в положително положение и превантивно на сериозните точки е ситуирана тежка верижна техника. Следи се равнището на река Струма в региона на село Бяло поле, където равнището на реката се е покачило с 2 метра, само че до сериозното равнище остава 1 метър.

Кърджали . До този миг на територията на региона са регистрирани 4 катастрофи, свързани с метеорологичната конюнктура.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР