София. Над 300 хиляди са пълнолетните българи, които твърдят, че

...
София. Над 300 хиляди са пълнолетните българи, които твърдят, че
Коментари Харесай

„Галъп интернешънъл“: Над 300 хиляди са пълнолетните българи, които твърдят, че са били потърпевши на измама или фалшификации в интернет

София. Над 300 хиляди са пълнолетните българи, които настояват, че са били пострадали на машинация или фалшификации в интернет. Високи са опасенията от неточни търговски практики преди началото на зимния сезон, само че българите последователно привикват с инстанциите, към които могат да се обръщат.
Това са част от данните от постоянния експресен сондаж на „ Галъп интернешънъл “ по настоящи тематики. Този път той е отдаден на първо място на въпроси, свързани с потребителските права – поради скупчването на подобен вид проблеми в последните седмици: измамата Спас/Александър, измененията във връзка с частните правосъдни реализатори, инициирани от омбудсмана, започването на проектите за покупки и туризъм в зимния сезон и коледните празници, инспекциите на хранителни артикули и доста други.
Сондажът е част от общоприетата изследователска стратегия на организацията и е извършен от 1 до 3 ноември посредством телефонно изявление измежду 805 пълнолетни българи по панелна методика, която обезпечава представителност на данните. Ползвани са нормалните за сондаж закрити въпроси. Абсолютна оптималната неточност ± 3.5 при 50% дялове.

Според данните 5% споделят, че персонално са ставали пострадали на машинация или имитация в интернет. Още един % споделят, че и те, и техни близки са ставали жертва. Тези общо 6% се равняват на малко над 300 хиляди души. Други 4% загатват, че техни близки са били пострадали. В началото на зимния сезон цели три четвърти от българите са съвсем автоматизирано сигурни, че в идните празнични акции и понижения търговците ще са по-скоро неточни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР