София. На тържествена церемония в Гербовата зала на Дондуков“ 2

...
София. На тържествена церемония в Гербовата зала на Дондуков“ 2
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев удостои с орден „Стара планина“ първа степен посланика на Кралство Нидерландия Томас ван Орсхот

София. На тържествена гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев награди изключителния и пълномощен дипломат на Кралство Нидерландия в Република България Томас ван Орсхот с медал „ Стара планина “ първа степен за неговите заслуги за укрепването и развиването на двустранните връзки. Това оповестиха от прессекретариата на президентът.
„ За мен е чест да удостоя посланика на Кралство Нидерландия Томас ван Орсхот с най-висшето държавно отличие на България. Това е оценка за неговите професионални качества и непрестанните му старания връзките сред Република България и Кралство Нидерландия да се развиват динамично във всички области на съвместен интерес и в дух на другарство освен в двустранен проект, само че и в границите на Европейския съюз и НАТО “, съобщи президентът. Румен Радев акцентира, че двете страни споделят общата задача да работят за построяването на мирна и просперираща Европа.
Президентът изрази признателност за експертната помощ, която страната ни получи от Нидерландия, за покриване на критериите за участие в Шенгенското пространство. Румен Радев оцени високо и партньорството сред полицейските служби на двете страни и за защита на границата. „ Особено значима за нас е експертната помощ, която вие ни оказахте за промяна в правосъдната система “, добави още Румен Радев.
През 2015 година размерът на нидерландските вложения доближи над 700 млн. евро, което изведе страната преди всичко по директни задгранични вложения в България, акцентира още президентът и означи позитивната наклонност на двустранното съдействие в областта на образованието.
„ Нашите две страни споделят едни и същи полезности и цели и са изправени пред сходни провокации. Като съдружници ние посрещаме компликациите със взаимност и взаимна поддръжка. През десетте години, в които България е член на Европейски Съюз, тя се потвърди като благонадежден и градивен сътрудник “, съобщи дипломат Орсхот и изрази поддръжката на страната си към промяната и усъвършенстването на българската правосъдна система. „ Българските жители заслужават транспарантна, предсказуема и надеждна правосъдна система “, съобщи още Томас ван Орсхот.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР