София. На 6 май БДЖ-Пътнически превози ЕООД ще осигури 120

...
София. На 6 май БДЖ-Пътнически превози ЕООД ще осигури 120
Коментари Харесай

БДЖ ще осигури допълнителни места във влак „Родопи” от Септември за Добринище на 6 май

София. На 6 май „ БДЖ-Пътнически транспорти ” ЕООД ще обезпечи 120 спомагателни места към състава на трен „ Родопи ”, който се движи по маршрута Септември-Добринище-Септември. Това оповестиха от пресцентъра на БДЖ. Влаковата комбинация ще пътува с повишен състав по отношение на самодейността на Гражданско съдружие „ За теснолинейката “ под мотото „ На 6-ти май: Заедно в теснолинейката IV ”.
Събитието се провежда за четвърта поредна година във връзка отбелязването на празника на град Якоруда и Гергьовден.
Теснопътният трен ще замине от гара Септември в 08:46 ч. След неговото идване в гара Якоруда пътуващите с композицията могат да се насочат към Джерджевденските ливади, където локалното население отбелязва празника на града и Гергьовден.
Цената на билета от Септември до Якоруда е 4.60 лева, а за пътешестване в двете направления е 8.30 лева Желаещите да пътуват могат да употребяват разнообразни предложения за понижение при пътешестване в двете направления, пътешестване на групи или против показване на железопътни карти, които дават право на понижение.
Децата до 7-годишна възраст пътуват гратис против показване на документ, удостоверяващ възрастта им.
Билетите за пътуването са към този момент в продажба и могат да бъдат закупени от билетните каси и бюрата във всички гари в страната.
БДЖ обичайно поддържа начинания на фенове на железопътния превоз, които способстват за пътешестване към изконните полезности и корени на българщината и са свързани с отбелязването на празници, които носят духа на националната просвета.
Теснолинейната линия по маршрута Септември-Добринище е включена в листата с най-интересните железопътни линии в Европа, оповестен в Пътеводителя за Европейските железопътни написания, публикуван от немските железници (DB). Средната скорост, развивана от теснолинейната комбинация по маршрута е 40 км/ч. Линията минава през голям брой живописни кътчета с многочислени тунели и мостове. По трасето се намира гара Аврамово, която е най-високо разположената гара на Балканския полуостров – на 1267 м надморска височина. Железопътната линия е с междурелсие 760 мм и дължина към 125 км, като стартира от Горнотракийската равнина, минава през западните Родопи и Аврамовата седловина (разделяща Рила и Родопите) и доближава разложкото поле в подножието на Пирин.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР