София. Министерството на икономиката като принципал на ВМЗ и ръководството

...
София. Министерството на икономиката като принципал на ВМЗ и ръководството
Коментари Харесай

Министерството на икономиката и ръководството на ВМЗ работят за подсигуряване на още договори

София. Министерството на стопанската система като принципал на " ВМЗ " и управлението на предприятието вършат всичко допустимо за подсигуряване на спомагателни контракти в идните два месеца. Това оповестиха от ВМЗ . Целта е оптимално бързо и дейно да бъде претрупан заводът, да се възвърне спомагателното материално стимулиране и надлежно - по-високото възнаграждение на личния състав. Това стана ясно по време на работна среща сред министъра на стопанската система Емил Караниколов, управлението и синдикатите в държавното сдружение. Министър Караниколов връчи на изпълнителния шеф административен контракт за безплатна финансова помощ по Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност 2014-2020 ".
Председателят на Съвета на шефовете Атанас Богданов, изпълнителният шеф на сопотската оръжейница доктор инж. Иван Гецов и негови заместници срещнаха министъра в елементи с настоящото положение на предприятието и вероятностите пред най-голямото държавно сдружение от
ВПК у нас.
Бяха разисквани с представителите на КНСБ и КТ " Подкрепа " опциите за по-добро материално възнаграждение на служащите и чиновниците. Окончателно е решението на принципала за продажба на 34 жилището на сдружението, в които против наем живеят сегашни служащи и чиновници. Министерството ще предприеме бързи ограничения по повод недвижима благосъстоятелност на " ВМЗ " - недостроени здания и други, като те ще бъдат оповестени за продажба според настоящата нормативна уредба, а приходите ще останат в сдружението.
Синдикалистите обявиха, че поддържат изцяло политиката на Министерството на стопанската система и са задоволени от взаимоотношението с министър Караниколов. Те увериха, че се надяват на помощта на принципала за оптимално натоварване на предприятието с спомагателни поръчки, които да подсигуряват работа през идващите месеци и години.
Министър Караниколов оцени като сполучливи постигнатите съглашения в Колективния трудов контракт, подготвян повече от два месеца и подписан на 27 юни т.г. Документът пази оптимално добре ползите на служащите и чиновниците, в същото време дава опция на управлението на " ВМЗ ", при нужда, да предоговаря някои от клаузите. Министърът предложи да продължи положителната работа на управлението и взаимоотношението с двата синдиката.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР