София. Министерският съвет реши на заседанието си днес да предложи

...
София. Министерският съвет реши на заседанието си днес да предложи
Коментари Харесай

Илка Зафирова е предложена за удостояване с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ - огърлие

София. Министерският съвет реши на съвещанието си през днешния ден да предложи на президента на Република България да издаде декрет за награждаването на Илка Зафирова с медал „ Св. Св. Кирил и Методий “ - огърлие, за изключително значимите й заслуги към развиването на българската просвета. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .
Предложението е на Малък градски спектакъл „ Зад канала “ и е подкрепено от непрекъснато настоящата в Министерството на културата комисия за разглеждане на оферти за награждаване на изтъкнати български създатели (в разнообразни области) с държавни награди - ордени и медали.
Актрисата Илка Зафирова е едно от лицата на Малък градски спектакъл „ Зад канала “ и име-емблема за българския спектакъл. Нейните обществени изяви - креативен и цивилен, постоянно се трансформират в важен публичен жест. За голямата зрителска публика, сплотяваща разнообразни генерации, запаметяващо се е останало щастието от срещата с прелестно пресъздадените нейни функции. Голяма част са основани по софийските подиуми - спектакъл „ София ", Малък градски спектакъл „ Зад канала ", Театър,,199 " и са свързани с българската класическа и модерна драматургия.
Илка Зафирова е притежател на голям брой награди, сред които: Аскеер за основна женска роля в „ Свекърва " от Антон Страшимиров (1996 г.), Аскеер за поддържаща женска роля в „ Без кожа ", режисьор Бина Харалампиева (2003 г.), Награда ИКАР за изцяло творчество (2016 г.), Награда „ Златното перо " за извънреден принос към българската просвета и изкуство (2016 г.) и други.
Връчването на държавната премия, медал „ Св. Св. Кирил и Методий " огърлие на Илка Василева Зафирова е израз на висока чест и почитание към нейния професионален път и творчество.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР