София. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с

...
София. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова и председателят на БЧК обсъдиха текстове за промени в Наредбата за водното спасяване

София. Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща с ръководителя на Българския червен кръст акад. Христо Григоров във връзка взаимни оферти на двете институции за промени в Наредбата за водноспасителната активност и обезопасяване на водните площи. Измененията са в развой на подготовка, главната цел е текстовете да бъдат осъвременени съгласно новите действителности. Сега настоящата разпоредба за водното избавяне е призната през 1996 година. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма .
Едно от предложенията на специалистите е дистанцията сред избавителните постове да бъде до 150 метра като се изключи плажовете в националните курорти, за които остава досегашното условие - постовете да са до 100 метра. Друга обсъждана смяна е след приемане на наредбата да има опция и правоспособни спасители от други страни да практикуват активност у нас.
Предвижда се работата на спасителите да стартира от 8,30 часа заран. Специалистите са безапелационни, че ще бъдат осъвременени условията към нужното наложително съоръжение на избавителните постове, които да обезпечат по-големи благоприятни условия за запазване на живота и здравето на българските и задграничните туристи.
Вероятно ще има планувани и наказания за стопаните на плажа, в случай че назначените от тях спасители правят активност, друга от директните им отговорности по водно избавяне. Причината за този текст са постъпили през лятото сигнали, че спасители са били ангажирани да събират такси за чадъри на плажа. Тези и други промени в Наредбата за водното избавяне ще бъдат готови взаимно от Министерството на туризма и от Българския червен кръст. Заради значимостта на документа за живота и здравето на туристите задачата е той да влезе в действие още от този летен сезон, разясниха министър Ангелкова и акад. Григоров.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР