София. Министърът на младежта и спорта Радостин Василев проведе разговор

...
София. Министърът на младежта и спорта Радостин Василев проведе разговор
Коментари Харесай

Министър Радостин Василев разговаря с посланика на Китай Н. Пр. Дун Сяодзюн

София. Министърът на младежта и спорта Радостин Василев организира диалог в онлайн формат с посланика на Китайската национална република в България Н. Пр. Дун Сяодзюн. Това оповестиха от Министерството на младежта и спорта . Посланикът поздрави Василев за назначението му за министър и му пожела триумф.

Двамата разискаха започващите на 4 февруари 2022 година Зимни олимпийски игри в Пекин. Министър Василев ще участва на формалната гала за откриването на Игрите, която ще се организира на Националния стадион в китайската столица. Радостин Василев изрази увереността си, че организацията на най-големия състезателен конгрес ще бъде на високо равнище.

Спортният министър и посланикът на Китай разискаха и въздействието, което ще има пандемията от ковид върху провеждането на надпреварите, част от програмата на Зимните олимпийски игри.
Н. Пр. Дун Сяодзюн съобщи, че Организационният комитет е взел всички нужни противоепидемични ограничения, с цел да бъде обезпечена сигурността на спортистите и гостите. Той разгласи, че здравето на всички участници е преди всичко. Според него Зимните олимпийски игри ще укрепят солидарността в един разграничен и неустойчив свят.

Василев и Н. Пр. Дун Сяодзюн разискаха опцията да бъде засилен обменът в областите юноша и спорт сред двете страни, което да докара до постигането на доста положителни резултати.
Посланикът на Китай съобщи, че България има обичаи в зимните спортове, както и прелестни условия за практикуването им. Според него съдействие в тази област би било от изгода.
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев изрази страдание, че през последните 30 години страната ни е изгубила своята лидерска позиция в спорта. Той беше безапелационен, че ще работи за рационализация на остарялата спортна инфраструктура и привличане на от ден на ден хора към занимания със спорт. Василев удостовери, че България има запаси както за зимни, по този начин и за летни спортове, само че съгласно него те не са били усвоявани и ръководени по най-хубавия метод. Той беше безапелационен, че в неговия мандат като министър спортът ще се трансформира в държавна политика.

Двамата показаха готовността си да проведат и среща онлайн, на която да обсъдят в елементи опциите за съдействие сред България и Китай в областите на младежта и спорта.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР