София. Културата е важен фактор за устойчивото развитие ЕС –

...
София. Културата е важен фактор за устойчивото развитие ЕС –
Коментари Харесай

Министър Боил Банов: Културата е важен фактор за устойчивото развитие ЕС – тя създава не само духовни общности, но и работни места

София. Културата е значим фактор за устойчивото развиване Европейски Съюз – тя основава освен духовни общности, само че и работни места. Това сподели министърът на културата Боил Банов на конференция след края на Неформалния съвет на министрите на културата, който е част от календара на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Вярвам, че днешната полемика и обменът на отзиви на културните министри на страните членки на Европейския съюз, бяха потребни. Темите, които обсъдихме, бяха в цялостно благозвучие с целите на Европейски Съюз и на Българското председателство в региона на културата ", сподели още министър Банов.
По думите му главното обръщение, към което са се обединили министрите, е било да работят дружно за одобряване на културните политики, които са главните мотори на европейския план. „ За тази цел е належащо задоволително европейско финансиране, динамични културни стратегии като „ Творческа Европа “ и метод към културното завещание, който да споява, а не да разединява. Културата с изключение на приобщаващата си функционалност играе значима роля и като фактор на устойчивото развиване на Европейски Съюз, тя основава духовна общественост, само че и работни места. Трябва да намерим с общи старания пресечните точки на всички тези тематики и да продължим тяхната реализация. Има доста добре написани европейски документи, те звучат безапелационно и красиво, само че без целенасочени дейности красивите изречения са мъртво родени. Затова желая да прикани за взаимна съответна работя, която откри израз и в днешната среща “, изясни министър Банов.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР