София. Кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна с кмета

...
София. Кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна с кмета
Коментари Харесай

Кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна с кмета на Виена д-р Михаел Лудвиг

София. Кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна с кмета на Виена доктор Михаел Лудвиг. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община . По време на срещата двамата разговаряха по тематики, в които двата града си сътрудничат. София и Виена имат доста интензивно партньорство в сферите на културата, екологията, градската подвижност и нововъведенията.
Кметът на Виена Михаел Лудвиг уточни, че двете столици имат общи обичаи и цели, които ги свързват и в това време са изправени пред сходни проблеми. Кметовете разискаха и провокациите в градската среда и превоза, свързани с разрастването на популацията в двете столици. По думите на Михаел Лудвиг през последните години София се развива бързо и е доста хубав град.
София ще продължи да употребява опита на Виена в създаването на новаторски планове за градска среда и да предизвиква работата на започващите Ай Ти компании, като основава благоприятни условия за финансиране на планове и партньорства с други европейски столици. Агенциите за вложения на София и Виена работят дружно от една година, след подписано съглашение за съдействие.
Експертният опит на Виена е изключително значим в областта на качеството на въздуха и развиването на публичния превоз. Кметовете на София и Виена разискаха системата за градски скутери, която Виена употребява. София също приготвя пилотно въвеждане на такава система.
Двете общини ще продължат взаимна работа в региона на културата, като ще поддържат реализирането на взаимни интернационалните изложения с фокус върху културното завещание. Йорданка Фандъкова насочи покана към доктор Михаел Лудвиг да посети още веднъж София.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР