София и областта са пред пълно затваряне заради коронавируса. И

...
София и областта са пред пълно затваряне заради коронавируса. И
Коментари Харесай

Спешната помощ в София изнемогва, очаква се затягане на мерките от събота

София и региона са пред цялостно затваряне поради ковид. И през миналото денонощие натискът върху лечебните заведения остава осезателен. 7600 са към този момент пациентите в болница.

И през днешния ден броят на инфектираните е извънредно висок. На този декор, медиците от Спешната помощ в София изнемогват. На брифинг тази заран те молиха за съблюдаване на ограниченията и обясниха, че са на ръба на силите си.

Над 4300 са новите случаи на ковид при направени 19214 теста. Така позитивни проби са 23% от всички изследвани.

Очаква се от събота в София да бъдат въведени нови ограничаващи ограничения, измежду които затваряне на детски градини, ясли, учебни заведения, молове, заведения.

Медиците от Спешна помощ молят хората за прецизно съблюдаване на ограниченията. Причината - те изнемогват на лимита на опциите си, а повикванията към тях се усилват.

Само за последната една седмица повикванията за коронавирус пациенти са 1482, 129 са коронавирус повиквания за деца. За последните 12 часа незабавните медици са откликнали на към 500 повивания, 50 от тях са за коронавирус пациенти. Само за предишното дежурство от дневната промяна за нощната са оставени над 100 адреса.

От Спешната помощ алармират, че се случва коли за спешна помощ да вървят до една, до втора болница, до момента в който пациентът бъде признат, защото, по думите им, здравната система е натоварена.

През последната една година екипите на Спешна помощ работят в цялостна готовност. В София на линия са към 25-30 екипа, само че натоварването е прекомерно огромно. Само за една година умрелите там са 9, болни незабавни медици също има.

В късния следобяд се чака да има изясненост и за новите противоепидемични ограничения, които разисква регионалния щаб в столицата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР