София. Хиляди граждани се събраха на пл. Независимост“, за да

...
София. Хиляди граждани се събраха на пл. Независимост“, за да
Коментари Харесай

София: Хиляди граждани се събраха на пл. „Независимост“, за да наблюдават 3D мапинг спектакъла по повод 9 май – Денят на Европа

София. Хиляди жители се събраха на пл. „ Независимост “, с цел да следят най-голямото до момента светлинно и звуково 3D мапинг шоу в София във връзка 9 май – Денят на Европа, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Шоуто беше прожектирано на постройка на Министерския съвет и се провежда от Представителството на Европейската комисия и Информационното бюро на Европейския парламент в България. Официални сътрудници са Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 и Столична община. Събитието е част от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Шоуто ще бъде прожектирано общо 4 пъти, с цел да могат повече жители да го видят.
Полицейското наличие в региона е засилено. Затворено е придвижването по част от булевардите „ Княз Ал. Дондуков “ и „ Цар Освободител “.
Точно в 21.30 часа на фасадата на постройката на Министерския съвет стартира прожекцията на къс филм под надпис " Днешният ден ", отдаден на Европейската година на културното завещание 2018. С него се отбелязва също и първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз. Достъпът до площад " Независимост " е свободен.
Биляна ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР