София. Години наред Българската Коледа“ допринася за утвърждаване на дарителските

...
София. Години наред Българската Коледа“ допринася за утвърждаване на дарителските
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев даде началото на деветнадесетото издание на „Българската Коледа“ в подкрепа на децата, нуждаещи се от спешна помощ и интензивно лечение

София. Години наред „ Българската Коледа “ способства за одобряване на дарителските обичаи в страната и е доказателство, че можем да бъдем обединени и да живеем в хуманно общество. Дава ни вяра, че дружно можем да създадем по този начин, че България да има едно по-добро бъдеще. Това съобщи президентът Румен Радев в детското поделение на Клиниката по очни заболявания към Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Александровска “ в София, оповестиха от прессекретариата на президента . В наличието на лекари, деца и родители Радев разгласи старта на деветнадесетото издание на благотворителната самодейност „ Българската Коледа ”, която се организира под негов патронаж. Президентът беше придружаван от брачна половинка му Десислава Радева.

Държавният глава акцентира, че с поддръжката на цялото ни общество, с напъните на лекарите и със своята бистрота и успеваемост, „ Българската Коледа “ се е трансформирала в идея, която се употребява с голяма социална поддръжка и доверие. Благотворителната самодейност изостря и публичното внимание към проблемите и политиките към детското опазване на здравето в страната.

„ Благодаря ви за всеотдайността и грижите към дребните пациенти, за високия професионализъм и волята, която проявявате всеки ден във вашата сложна и извънредно благородна специалност “, обърна се президентът Радев към присъстващите лекари.

Кампанията, която ще продължи през цялата последваща година е под наслов „ Дари вяра на дете в неволя “. Президентът уточни, че новото издание на самодейността е в поддръжка на децата, които се нуждаят от незабавна помощ и интензивно лекуване. Основната цел на „ Българската Коледа “ акция 2021/2022 е да подкрепи подобряването на диагностично–лечебния развой с обезпечаването на здравна инсталация за детски клиники и отделения в цялата страна. Това ще разшири и опциите на лекарите в България да ползват модерни способи на лекуване.

Благодарение на проявената съпричастност на хиляди добродетелни българи, осемнадесетото издание на „ Българската Коледа “, отдадена на децата с тежки хронични болести, разполага с бюджет от 1 850 000 лева Подпомогнати са 500 деца за реализиране на диагностика, лекуване и рехабилитация. В развой на доставка е здравна инсталация за 27 лечебни заведения от цялата страна. „ Особено сме удовлетворени, че успяхме да осигурим актуален високотехнологичен уред – “RED Digital Cаmera ”, особено за детското поделение на Клиниката по очни заболявания към УМБАЛ „ Александровска “, акцентира президентът Радев. Държавният глава изрази вяра, че с помощта на напъните на лекарите и на високотехнологичната инсталация все по-малко деца ще бъдат изложени на риск от ретинопатология, затруднения на по-късен стадий от развиването и допустима загуба на зрение.

Президентът и неговата брачна половинка разговаряха с управлението на УМБАЛ „ Александровска “. В срещата участваха шефът на болничното заведение доктор Атанас Атанасов, доцент доктор Александър Оскар - шеф на Клиниката по очни заболявания, доцент доктор Галина Димитрова - началник на Детско очно поделение и проф. доктор Ива Петкова. В рамките на срещата представителите на управлението на лечебното заведение споделиха огромния интерес на млади лекари към специализация в болничното заведение. Сред акцентите в диалога сред президента и медицинските експерти бе и нуждата от подобряването на материалната база на болничното заведение и на обособените клиники в нея.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР