София. Главният прокурор на Република Сърбия Загорка Доловац е на

...
София. Главният прокурор на Република Сърбия Загорка Доловац е на
Коментари Харесай

Главният прокурор на Република Сърбия Загорка Доловац е на официално посещение в София по покана на главния прокурор Сотир Цацаров

София. Главният прокурор на Република Сърбия Загорка Доловац е на публично посещаване в София по покана на основния прокурор Сотир Цацаров. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България . Г-жа Доловац е придружавана от заместниците си - Гордана Яничиевич, началник на отдел „ Международно съдействие “ и господин Бранко Стаменкович, прокурор по киберпрестъпленията, както и от прокурора за битка с проведената престъпност господин Младен Ненадич.
Сръбската делегация се срещна с представляващия Висш съдебен съвет господин Боян Магдалинчев и с членове на прокурорската гилдия.
Основни тематики в диалозите са съдействие в региона на проведената престъпност, корупцията, тероризма и трафика на опиати и други тематики от съвместен интерес. Това е втората среща сред основните прокурори на Сърбия и България. По време на първата в Белград през декември 2017 година бе подписан Меморандум за съгласие и съдействие сред българската и сръбската прокуратури. Документът планува съдействие в региона на проведената престъпност, корупцията, тероризма, трафика на опиати, оръжия и хора, противозаконното превеждане на хора през граница, прането на пари, конфискацията на приходи, добити от незаконна активност, киберпрестъпността и други, при съблюдаване на всички процедури по дискретност, според настоящите законодателства на страните.
Г-жа Загорка Доловац е втори мандат основен прокурор на Република Сърбия. Встъпва наново в служба на 1 януари 2016 година
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР