София. Европейските информационни мрежи в България ще отбележат Деня на

...
София. Европейските информационни мрежи в България ще отбележат Деня на
Коментари Харесай

Европейските информационни мрежи в България ще отбележат Деня на Европа на 9 май с общо събитие под мотото „Европа е възможност. Европа е свобода и сигурност. Европа си ти!“

София. Европейските осведомителни мрежи в България ще отбележат Деня на Европа на 9 май с общо събитие под мотото „ Европа е опция. Европа е независимост и сигурност. Европа си ти! “. Това оповестиха от пресцентъра на КЗП . В 10.30 часа в Дома на киното на ул. „ Екзарх Йосиф “ 37 ще се отвори информативен щанд, където ще се раздават материали за Европейския съюз, както и информация и препоръки за правата ни при пътешестване, извършване на покупки и отмора в границите на Общността. Предвидени са още информация и за опциите за работа, бизнес, образование и просвета в Европейски Съюз. Празникът на Европа ще бъде открит от Димитър Маргаритов, ръководител на Комисията за отбрана на потребителите.
В Дома на киното ще се организира и през целия ден с безвъзмезден вход за прожекции на европейски филми, подкрепени от стратегия МЕДИА на Европейски Съюз.
По традиция в организацията на празника на Европа си партнират Европейският потребителски център България, Информационният център „ Европа Директно ” - София, Мрежата за съдействие сред Европейската комисия и европейските публични служби по заетостта – EURES, Националният център за контакт по стратегия „ Европа за жителите ”, Бюро „ Творческа Европа ” (офиси Култура и МЕДИА) и Enterprise Europe Network - България.
Кинопрожекциите стартират в 11.00 часа с детската анимация „ Луис и извънземните “ и не престават в 13.00 часа с документални филми. В 19.45 часа стартира финландската продукция „ Най-щастливият ден в живота на Оли Маки “, а в 21.30 часа е началото на специфичната прожекция „ кино за смелите “ – австрийският филм „ Сафари “.
Повече за програмата може да се види на уеб страницата на Дома на киното, както на уеб страниците на уредниците.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР