София. Европейските дни на наследството 2021 ще се проведат на

...
София. Европейските дни на наследството 2021 ще се проведат на
Коментари Харесай

Военна академия Г. С. Раковски ще бъде част от Европейските дни на наследството - София 2021

София. Европейските дни на наследството 2021 ще се проведат на 18 и 19 септември под мотото " Заедно за културното завещание! ". Те ще дават на жителите и гостите на нашата столица опцията да посетят разнообразни забележителни здания с висока културна стойност. Сред тях е и Военна академия " Г. С. Раковски " с целия си архитектурно-исторически комплекс от здания и културни монументи. Нейните порти ще бъдат отворени в събота и неделя от 10.00 до 15.00 часа. За посетителите ще има разполагаем осведомителни брошури. Заповядайте! Това оповестиха от пресцентъра на Военна академия " Г. С. Раковски " .

Входът е свободен. Събитието ще се организира при прецизно съблюдаване на настоящите противоепидемични ограничения.

През последните две десетилетия самодейността " Европейски дни на наследството " се утвърди като едно от най-важните събития в културния календар на Европа, привличащо милиони гости към богатото културно завещание на континента.
През месец септември всяка година страните на Стария континент отварят вратите на повече или по-малко познатите си културни забележителности, като провеждат разнообразни начинания и акции за разпространение на сътвореното от дедите ни и в търсене на неговото място в нашето настояще. Идеята за Европейски дни на наследството поражда през 1985 година Днес всички страни, подписали Европейската културна спогодба, са част от самодейността, повишавайки осведомеността на европейските жители за благосъстоянието и културното разнообразие на Европа.
В течение на времето Европейските дни на наследството се трансфораха в механизъм за одобряване на публичната роля и значителност за опознаването и опазването на европейското културно завещание.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР