София. Експерти от ЕС, САЩ и Канада проведоха среща в

...
София. Експерти от ЕС, САЩ и Канада проведоха среща в
Коментари Харесай

Експерти от ЕС, САЩ и Канада обсъдиха в София готовността за ефективен отговор на съвременните предизвикателства по отношение защитата на критичната инфраструктура

София. Експерти от Европейски Съюз, Съединени американски щати и Канада организираха среща в София, на която разискаха готовността за ефикасен отговор на актуалните провокации по повод отбраната на сериозната инфраструктура. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Ограничаване на уязвимостта и повишение на устойчивостта на сериозната инфраструктура е една от главните цели на Европейски Съюз през последните години. Тази сложна задача обаче изисква взаимни старания освен на европейско, само че и на международно ниво – към това мнение се сплотиха делегатите при разглеждане на основни въпроси и вероятности. В това отношение бе очебийно смисъла на директната оперативна поддръжка, обмена на информация и положителни практики, разширението на публично-частните и други стратегически партньорства, както и проучването и развиването на технологиите.
„ Задачата ни е да осигурим съответно равнище на отбрана и в оптималната степен да ограничим отрицателните последствия за обществото и жителите. Откритият продан на опит и практики ще има добавена стойност за всички страни и ще спомогне както за по-нататъшното развиване на съдействието в тази област, по този начин и за намиране на най-адекватните отговори на общите провокации “, сподели при разкриване на срещата заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер. Той уточни, че разговорът в границите на постоянните експертни съвещания на Европейски Съюз, Съединени американски щати и Канада по отношение на отбраната на сериозната инфраструктура е от първостепенно значение за реализиране на взаимните цели.
Представители на Европейската комисия, на Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати и на посолството на Канада в България откроиха основни фактори за застраховане на сериозните инфраструктури и създаване и използване на общи подходи в тази област – подготвеност, взаимно образование, шерване на хрумвания и практики от международна позиция. Фокусирайки полемиките върху актуалните провокации като хибридни закани, сравнението на кибер и физическите закани, както и законодателството за отбрана на сериозната инфраструктура, специалистите подчертаха смисъла на мощната интернационална ангажираност за реализиране на осезаеми резултати.
Реакцията на зараждащи и изменящи се закани за сериозната инфраструктура във време на бързи промени бе тематиката на 8-та експертна среща сред Европейски Съюз, Съединени американски щати и Канада за отбрана на сериозната инфраструктура. Дискусиите бяха ориентирани към обезпечаване на ефикасна платформа за реализиране на резистентност в глобализирания свят.
Събитието се организира в София като част от календара на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР