София е с голям потенциал да се развие, не само

...
София е с голям потенциал да се развие, не само
Коментари Харесай

Добри архитектурни проекти, спечелили конкурси, още не се реализират в София


София е с огромен капацитет да се развие, освен в централната градска част.

За страдание на архитекти и хора, които милеят за столицата, макар извършени състезания с положителни резултати, нищо не се прави след тях.

Това означи пред Радио София арх. Стефан Добрев , който през 2014 година със собствен план беше измежду спечелилите в конкурс „ за изследване и решение за създаване, възобновяване и възобновяване на обществени пространства от централната градска част на София “.

Той обърна внимание, че има потребност от облагородяване на обществени пространства, от това в града не просто да има зеленина, а тя да е налична за хората.

 Арх. Стефан Добрев

▲  Арх. Стефан Добрев

„ За тези състезания са изразходвани публични пари, положен е труд на експерти. Много се надявам, че най-малко част от положителните хрумвания след тези състезания ще бъдат осъществени “, добави арх. Добрев.

Вече няколко пъти той е писал писма до Столичната община и до кмета Фандъкова. Отговорили са му, че за момента общината няма финансов запас, без значение, че е било обявено за обезпечени средства от европейски фондове.

„ Извървели сме огромна част от пътя. Имаме строително позволение. Срок за осъществяването няма. Но би трябвало да има и политическо предпочитание. Ако се употребяват концепциите и плодовете на труда на архитектите, изгодите за града ще са големи “, добави с вяра арх. Стефан Добрев.

С него беседва Константин Лавсов.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР