София е на 26-о място от 28 европейски столици по

...
София е на 26-о място от 28 европейски столици по
Коментари Харесай

Фандъкова, София е най-мръсната столица в Европа!

София е на 26-о място от 28 европейски столици по непорочност - съгласно чувството на популацията в тези градове. Това демонстрират данни от разбор на "Евростат ", отдаден на "Зелената седмица в Европейски Съюз ", представен от Българска телеграфна агенция.

Само жителите на Рим и Братислава са по-недоволни от чистотата в градовете си, демонстрират данните. Една 9 на 100 от римляните и 28 на 100 от жителите на столицата на Словакия дават отговор с "много удовлетворени " и "доволни ", когато им се зададе въпросът за положението на града, в който живеят. За София процентът на "доволните " е 30% - т.е. съвсем всеки трети софиянец прави оценка по-скоро позитивно чистотата в столицата.

От тези 30 на 100 обаче едвам 4% дават отговор изрично с "много удовлетворен ", демонстрират данните на "Евростат ". 42 % са по-скоро "недоволни ", а 28 % са "много недоволни " от чистотата на София.

"Евростат " прави оценка нивото на удоволетвореност от чистотата в общо 109 европейски града. Първенец е едноименната столица на Люксембург - 95% утвърждение за околната среда в града. На чисто съгласно личното си чувство живеят и 90% от жителите на австрийската столица Виена, следвани от жителите на Любляна (Словения) - 88%, на Рига (Латвия) - 81%, Хелзинки (Финландия) - 80%, Вилнюс, Талин и Загреб (съответно столици на Литва, Естония и Хърватия) - по към 75 на 100 и така нататък

В "мръсната " категория паралелно с Рим, Братислава и София са румънската столица Букурещ (37% от популацията е с чувство на чистота), следвана от столиците Мадрид, Атина, Берлин, Брюксел и Париж.

Сред другите градове в класацията, които не са столици, на челни места по непорочност са два града в Латвия, испанският Овиедо и още веднъж Люксембург.
Информацията за тези данни е основана на индикатори за изследване на усещанията, направени от Европейската комисия, регистрира Евростат.

По данни на Столичната община "недоволните " от непорочност софиянци не са пропорционално на недоволството си склонни да вземат участие в доброволни акции по разчистване. Едва към 13 000 столичани, или към 1% от жителите на София, са се присъединили в акцията за пролетното разчистване, когато са засадени 5400 дръвчета, събрани са над 6200 тона боклуци, отстранени са 66 нерегламентирани сметища и така нататък, оповестява още Българска телеграфна агенция.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР