София е домакин на Ендоваскуларен конгресВодещи лекари представят новите тенденции

...
София е домакин на Ендоваскуларен конгресВодещи лекари представят новите тенденции
Коментари Харесай

Модерно лечение на инсулт обсъжда световен форум

София е хазаин на Ендоваскуларен конгрес
Водещи лекари показват новите трендове в безкръвното лекуване на сърдечно-съдови болести

В България дневно има по 100 инсулта

Модерното лекуване на инсулт е един от акцентите на Балканския ендоваскуларен конгрес, който стартира през днешния ден в София. Той се провежда за шести следващ път от Българското сдружение по ендоваскуларна терапия със съпредседатели проф. Иво Петров, проф. Васил Червенков и доцент Васил Велчев.

Сред изтъкнатите интернационалните имена, които ще изнесат лекции на форума, ще бъдат експерти в региона на основаването и организирането на центрове за лекуване на исхемичен мозъчен инсулт от Англия, Германия и Америка.

В България едвам в този момент стартира организация по основаването на такива центрове, а ендоваскуларното лекуване е най-ефикасният способ за лекуване на мозъчен инсулт в острата му фаза. Всеки 6 минути забавяне понижават с 1% шанса за добър резултат при всеки съответен пациент. На година в България се записват над 35 000 случая на мозъчни инсулти, или към 100 дневно. От тях 7000 приключват с летален излаз.

Акцент по време на конгреса ще бъде и модерното лекуване на комплицирана аортна патология - аневризми и дисекации, както и ендоваскуларно лекуване на хронична обструктивна белодробна хипертония.

Участници и посетители на академията са необятен набор от експерти, които се занимават със съдова и невроваскуларна патология.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР