София. Доброволното формирование на Община Алфатар е осигурено с 20

...
София. Доброволното формирование на Община Алфатар е осигурено с 20
Коментари Харесай

Доброволното формирование на Община Алфатар е осигурено с 20 хил. лв. от държавния бюджет през 2018 г.

София. Доброволното формирование на Община Алфатар е обезпечено с 20 хиляди лева от държавния бюджет през 2018 година Това оповестиха от пресцентъра на Община Алфатар . Доброволното формирование за попречване и преодоляване на бедствия, пожари и изключителни обстановки и за премахване на последствията от тях на Община Алфатар е записано в Регистъра на Доброволните формирования на Групово дело ПБЗН през ноември 2016г. в състав от 20 индивида. През 2016 година и 2017 година доброволците минаха образование по два от наложителните модули за в началото образование. През 2018 година ще преминат образование по третия модул – „ Оказване на първа долекарска помощ ”.
Средствата планувани за обезпечаване на ДФ-Алфатар са по отношение на Решение №286/22.05.2017г. на Министерски съвет за приемане на стандарти за делегираните от страната действия с натурални и стойностни индикатори през 2018г., както следва:
- за образование – 1000лв;
- за застраховка против акцидент – 3000лв;
- за екипировка на доброволците, в това число облекло и ботуши, колан и каска, ръкавици – 16 000лв.
На 20 февруари 2018 година посредством Националното съдружие на общините в Р България Доброволното формирование получи подаяние, предоставено от Федерална работа за гражданска отбрана на Конфедерация Швейцария: 20 униформени якета, 20 специфични колани и 20 униформени шапки; 15 униформени гащеризони; 10 униформени панталони и 10 пуловери; 5 гумирани панталони за наводняване, 5 якета за наводняване и 5 шапки за наводняване.
През 2017 година доброволците участваха в действия по попречване и преодоляване на бедствия, пожари и изключителни обстановки и за премахване на последствията от тях, както следва:
-извършване на неотложни работи при усложнени зимни условия – на територията на цялата община в интервала 06.01-12.01.2017 година
-ограничаване и очистване на пожари – общо 15 участия, от които пожарогасене на запалени сухи треви, пасища и мери, и стърнища - 10 участия;
-подпомагане на екипите на районен съд ПБЗН Силистра при осъществяване на пожарогасене на запалени здания в обитаемоте места на общината – 5 участия.
При осъществяване на дейностите е употребен профилиран автомобил „ Бедфорд ” – благосъстоятелност на общината, както и високопроходими коли – УАЗ, Лада Нива, Ситроен Джъмпер и Форд ”Транзит ”, благосъстоятелност на общината.
В община Алфатар няма сектор за „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”. Доброволното формирования е единствената опция за бърза и своевременна реакция при пораждане на пожар, злополучие и изключителна обстановка на територията на общината, до идване на профилираните eкипи на районен съд ПБЗН Силистра.
И към сегашния миг поради усложнената зимна конюнктура доброволците са в цялостна подготвеност и оказват подпомагане на бедстващи и нуждаещи се хора на територията на цялата община. Основният проблем е обезпечаване на достъп до обитаемоте места, с приоритет за болните на хемодиализа, които се извозват по график до МБАЛ Силистра.
Кметът на община Алфатар издава заповед за присъединяване на доброволното формирование в действия за попречване и преодоляване на бедствия, пожари и изключителни обстановки и за премахване на последствията от тях.
Сигнали за бедстващи хора на територията на Община Алфатар, изпаднали в изключителна обстановка, които се нуждаят от помощ и избавяне се одобряват 24 часа/7 дни в седмицата от дежурния по Общински съвет за сигурност в Община Алфатар на телефони: 08673 21 79; 08673 22 07; 086 811 638; мобилен телефон: 0886591507.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР