По Оперативна програма Региони в растеж“ приключи рехабилитацията на 9,5

...
По Оперативна програма Региони в растеж“ приключи рехабилитацията на 9,5
Коментари Харесай

Ремонтиран е част от пътя Каблешково

По Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ завърши рехабилитацията на 9,5 км от път III-2077 Каблешково - Межден в област Силистра. Третокласният път е най-пряката  връзка сред общинските центрове Дулово и Тервел, свързва областите Силистра и Добрич. Осигурява и достъпа на близките обитаеми места до път I-7 Силистра - Шумен, по който минава директното придвижване сред Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Силистра – Кълъраш “ и Автомагистрала „ Хемус “. Предстои Агенция „ Пътна инфраструктура “ да внесе документите в ДНСК за назначението на държавна приемателна комисия за издаването на Акт 16 и разрешението за прилагане.

Ремонтираният сектор стартира при границата със прилежащата област Добрич /при 11-ти км/, преминава през село Межден и приключва на 50 м от кръстовището с път I-7 Силистра – Шумен /при км 20+564/.
 Път АПИ
Отсечката е с нова структура на местата с незадоволителна носимоспособност, нова асфалтова настилка, възобновени са банкетите и откосите. Подобрено е отводняването като съществуващите водостоци и отводнителни окопи са почистени, само че са построени и нови. Ремонтиран е и 9-метров мост, преминаващ над дере при 11-ти км. Монтирани са пътни знаци, мантинели и е положена хоризонтална маркировка. В с. Межден е построена колекторна система, сменен е водопроводът, построени са нови тротоари, бетонови бордюри, завършени са зелени площи, построени са рампи пред гаражни входове, обособени са джобове за контейнери за битови боклуци. За хората в неравностойно състояние са завършени рампи за по-лесно напредване в обитаемоте места.

Обновяването на третокласния път обезпечава по-бърз и комфортен достъп на жителите от общините Дулово и Тервел и района до административни, здравни и просветителни услуги. Скъсява се времето за път и се усъвършенства пътната сигурност.
 АПИ
Строително-монтажните работи са изпълнени за период от 10 месеца от „ Автомагистрали - Черно море “ АД. Договорът е на стойност 6 481 649,88 лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол е сбъднат от Обединение „ СНИК ТРИ Европейски Съюз “, с участници: „ СНИК “ ЕООД и „ ТРИ Европейски Съюз “ ЕООД. Техният контракт е за 102 000 лева с Данък добавена стойност. Авторският контрол е на „ Инжконсултпроект “ ООД и е за 242 лева с Данък добавена стойност.

Общата стойност на план BG16RFOP001-7.001-0035 Лот 35 „ Път III-2077 Каблешково – Межден от км 11+000 до км 20+564,83, с обща дължина 9,565 км, област Силистра ” е 7 616 138,28 лева с Данък добавена стойност. Финансирането от Европейския съюз е 6 473 717, 54 лева с Данък добавена стойност. Националното съфинансиране е 1 142 420,74 лева с Данък добавена стойност.юю

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР