Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов остро реагира срещу президента Румен

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов остро реагира срещу президента Румен
Коментари Харесай

Борисов скастри Радев: Паметта му е много къса - помня ярките политически фигури в неговите кабинети!

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов остро реагира против президента Румен Радев, който съобщи, че новата номинация за външен министър - Даниел Митов, е неприемлива, тъй като е заместник-председател на ГЕРБ.
 
" Паметта на Румен Радев е доста къса. Помня ярките му политически фигури в неговите служебни кабинети - Весела Лечева, Янаки Стоилов, Крум Зарков. После сътвори Политическа партия ", съобщи Борисов в директно включване по Facebook от Тутракан, където участва на откриването на Мемориалния комплекс " Тутраканска епопея ".
 
" Важно е да има помиряване, осъзнаване и отрезвяване на политическата класа. Паметта на Румен Радев е доста къса. Помня ярките му политически лица в неговите служебни кабинети - Весела Лечева, Явор Гечев, Янаки Стоилов, Крум Зарков. Цялото Българска социалистическа партия се изсипваше в неговото служебно държавно управление и той споделяше, че е неутрално. Бойко Рашков... В следствие правеше партии от неговите служебни държавни управления - партията на Стефан Янев, партията на Кирил Петков и Асен Василев ", възнегодува Борисов.
 
" Изобщо не ме интересува кой ще е външният министър. Просто толкоз години, толкоз работихме, с цел да се случи всичко това. Президентът Радев изопачава истината по отношение на служебните държавни управления. Той си позволяваше да прави интернационалните контракти, поради които в този момент се караме в Народното събрание дали би трябвало обществено да ги оповестяваме ", отсече водачът на ГЕРБ.
 
" Те върнаха внуците на Държавна сигурност отпред на София. Ние показахме на нашите евроатлантически сътрудници, че мислим и за защитата, и за външната политика, и за ориентацията на страната. Срам ме е от това, което вършат ПП-ДБ! Дани Митов е от тях. Той пристигна в ГЕРБ, с цел да може да е мост сред партиите ", продължи някогашният министър председател.
 
" Да вършат, каквото желаят Главчев и Радев. Защо президентът не попита откъде-накъде ще остават. Вътев, Гвоздейков, Цоков, на данъчните шефове, регионалните. Изведнъж него и Йотова ги интересува единствено външният министър, който си е техен. Нека да си остане външният министър и да се знае, че е на Радев и той да носи отговорност за него. Ако съм на мястото на Главчев... само че не желая да се меся ", продължи водачът на ГЕРБ.
 
" Радев да си спомни записа за " ала-бала с президента, с наше Министерство на вътрешните работи ". Толкова ли са значими изборите в чужбина за тези хора? Три години поред ги надвивам с Бойко Рашков и Демерджиев. Искам да остане този външен министър и да си носи Радев отговорност, както и за всички провали през последните три години ", съобщи Борисов.
 
" Христо Иванов и Делян Пеевски направиха измененията в Конституцията и те би трябвало да носят отговорност, в случай че се изпадне в конституционна рецесия. Те би трябвало да носят отговорност за тях. На Дани Митов са му предложили. Той ми се обади и ме пита дали да одобри, споделих му да одобри. Не позволих, че това ще е политически проблем, като знам Радев, Корнелия Нинова какво вършиха в годините. Сигурно доста мощен напън върху вас се реализира, само че би трябвало да се знае истината. Аз отговарях на партийни въпроси на партийно мероприятие. Да, ние носим отговорност също за Конституцията. Не виждам какво ще поддържа към този момент на ПП-ДБ. Проблем в правосъдната промяна, в Конституцията, във всичко ", сподели още той.
 
" Трябваше да вършим същите номера както ПП-ДБ. Да изляза като Кирил Петков и да кажа, че изключвам Дани Митов и да не нося отговорност. Както те се отхвърлиха от Гвоздейков ", приключи Борисов.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР