София. Днес над по-голямата част от страната денят ще започне

...
София. Днес над по-голямата част от страната денят ще започне
Коментари Харесай

НИМХ: Днес в северозападните райони ще има валежи, но все още е топло, с максимални температури между 23° и 28°

София. Днес над по-голямата част от страната денят ще стартира с най-вече слънчево време. Около и след обяд от запад-северозапад облачността ще се усилва и вплътнява. До вечерта в северозападните региони ще стартират превалявания. Ще духа до сдържан югозападен вятър, който в Дунавската низина ще се ориентира от запад-северозапад и след пладне ще се усили. Все още топло време с оптимални температури най-вече сред 23° и 28°, заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Георги Цеков. През нощта против събота преваляванията ще обзет Западна България, ще се усилят. От северозапад и североизток ще стартира да нахлува леден въздух и температурите ще се намаляват.
Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа до сдържан югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 25°-27°. Температурата на морската вода е към 19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините преди обяд ще е най-вече слънчево. След обяд над масивите от Западна България облачността ще се усили и вплътни и до вечерта ще стартират превалявания, които през нощта против събота ще се усилят. Ще духа мощен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 17°, на 2000 метра – към 10°.
Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за октомври и още се намалява.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР