София. Болшинството от българите (82%) подкрепят ограничаване на правомощията на

...
София. Болшинството от българите (82%) подкрепят ограничаване на правомощията на
Коментари Харесай

„Галъп интернешънъл“: 82% от българите подкрепят ограничаване на правомощията на частните съдебни изпълнители

София. Болшинството от българите (82%) поддържат ограничение на пълномощията на частните правосъдни реализатори. И тази тематика задейства автоматизми и е красноречива за това, че сходен вид ограничения са постоянно топло посрещнати. В това отношение дейностите само че омбудсмана и на подкрепилите го парламентарни групи се възприемат явно добре.
Това са част от данните от постоянния експресен сондаж на „ Галъп интернешънъл “ по настоящи тематики. Този път той е отдаден на първо място на въпроси, свързани с потребителските права – поради скупчването на подобен вид проблеми в последните седмици: измамата Спас/Александър, измененията във връзка с частните правосъдни реализатори, инициирани от омбудсмана, започването на проектите за покупки и туризъм в зимния сезон и коледните празници, инспекциите на хранителни артикули и доста други.
Сондажът е част от общоприетата изследователска стратегия на организацията и е извършен от 1 до 3 ноември посредством телефонно изявление измежду 805 пълнолетни българи по панелна методика, която обезпечава представителност на данните. Ползвани са нормалните за сондаж закрити въпроси. Абсолютна оптималната неточност ± 3.5 при 50% дялове.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР